Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία θα διαθέσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία

Η Νορβηγία θα διαθέσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία
«Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών πυροβολικού»
Η Νορβηγία θα δωρίσει έως και 1,6 δισεκατομμύρια NOK (153 εκατομμύρια δολάρια) σε μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της Τσεχίας για την αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία από τρίτες χώρες σύφωνα με το Reuters που επικαλείται τον Νορβηγό πρωθυπουργό Jonas Gaar Støre.
«Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών πυροβολικού», ανέφερε το πρακτορείο.
Στις 17 Φεβρουαρίου, ο Τσέχος πρόεδρος δήλωσε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ότι η Πράγα βρήκε τη δυνατότητα να αγοράσει εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού από τρίτες χώρες για την Ουκρανία, εάν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι η Τσεχική Δημοκρατία, δυσαρεστημένη με την αποτυχία των υποσχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προμηθεύσει στο Κίεβο 1 εκατομμύριο οβίδες από τον Μάρτιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024, ζήτησε από τις Βρυξέλλες να αρχίσουν να αγοράζουν οβίδες για την Ουκρανία σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Τουρκία, Νότια Αφρική και Νότια Κορέα.
Στις 4 Μαρτίου, ο Επίτροπος της τσεχικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, Tomas Kopecnyk, δήλωσε ότι το Βέλγιο, η Δανία, ο Καναδάς, η Ολλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσχώρησαν στην τσεχική πρωτοβουλία.
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Simonyte, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσέχο πρωθυπουργό Petr Fiala, δήλωσε ότι το Βίλνιους θα υποστηρίξει την πρόταση της Πράγας. Ο Kopechnyk έκανε λόγο για 800 χιλιάδες οβίδες, αλλά "αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης