Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hugo Boss: Καταρρέει -18% η μετοχή, απογοήτευσε το outlook του 2024

Hugo Boss: Καταρρέει -18% η μετοχή, απογοήτευσε το outlook του 2024
Oι προβλέψεις της Hugo Boss για τα κέρδη της απογοήτευσαν
Μεγάλη πτώση της τάξης του 18% σημειώνει η μετοχή της γερμανικής Hugo Boss, καθώς απογοήτευσε το outlook για το 2024.
Ειδικότερα, η Hugo Boss προειδοποίησε για βραδύτερη αύξηση των πωλήσεων φέτος και προέβλεψε κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στέλνοντας τις μετοχές του γερμανικού οίκου μόδας με πτώση 17%, στη χειρότερη επίδοση των τελευταίων οκτώ ετών.
Η Hugo Boss αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 3% έως 6% σε περίπου 4,30-4,45 δισ. ευρώ, κάτω από τα 4,56 δισ. ευρώ που έβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που παρείχε η εταιρεία και πολύ κάτω από την ανάπτυξη 18% το 2023.
"Τα στοιχεία πυροδοτούν ανησυχίες για πιθανώς εντονότερη διαφημιστική δραστηριότητα φέτος που θα επιβαρύνει το μικτό περιθώριο κέρδους", δήλωσε ο Cedric Rossi, αναλυτής καταναλωτικών προϊόντων επόμενης γενιάς στην Bryan Garnier.

Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για τα κέρδη

Σύμφωνα με το Reuters, οι προβλέψεις για τα κέρδη της απογοήτευσαν επίσης, καθώς αναμένει κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) 430-475 εκατ. ευρώ, από 410 εκατ. ευρώ το 2023, αλλά κάτω από τα 490 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η Hugo Boss συνέχισε πέρυσι να επωφελείται από την ανανέωση της μάρκας της το 2022, η οποία έφερε νέους πελάτες στην Ασία και βοήθησε στη στήριξη των πωλήσεων παρά την εξασθένηση της ζήτησης στην Ευρώπη.
Ωστόσο, οι δυσμενείς συναλλαγματικές επιδράσεις σε συνδυασμό με μια ολοένα και πιο προωθητική αγορά μείωσαν τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στο τέλος του 2023, δήλωσε η εταιρεία.
Η εταιρεία προειδοποίησε ότι ο στόχος της για έσοδα 5 δισ. ευρώ το 2025 ενδέχεται να καθυστερήσει, καθώς οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την εκτίναξη του κόστους δανεισμού μειώνουν τις διακριτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης