Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η FSB εξουδετέρωσε Λευκορώσο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της Ουκρανίας

Ρωσία: Η FSB εξουδετέρωσε Λευκορώσο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της Ουκρανίας
O Λευκορώσος σχεδίαζε να ανατινάξει ένα διοικητικό κτίριο στο Olonets, ρωσική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία
Την εξουδετέρωση ενός Λευκορώσου ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) , ο οποίος, όπως υποστηρίζει, επρόκειτο να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια για λογαριασμό της Ουκρανίας με βρετανικό και αμερικανικό εξοπλισμό.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλείται την FSB λέγοντας ότι ο άνδρας σχεδίαζε να ανατινάξει ένα διοικητικό κτίριο στο Olonets (ρωσική πόλη 155 μίλια από τα φινλανδικά σύνορα).
«Ο άνδρας είχε στρατολογηθεί από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες- κατά τη σύλληψή του, άνοιξε πυρ εναντίον αξιωματικών ασφαλείας και εξουδετερώθηκε.
«Από τον τρομοκράτη κατασχέθηκαν μια βόμβα από βρετανικής κατασκευής εκρηκτικό και ένας αμερικανικός πυροκροτητής, καθώς και ένα πιστόλι και φυσίγγια», προστίθεται.
Επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το όνομα του άνδρα είναι Nikolai Alekseev, και πρόκειται για έναν 49χρονο ακτιβιστή από τη Λευκορωσία, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης το 2020.

Τον εξουδετέρωσαν πράκτορες της FSB

Το βιντεοσκοπημένο υλικό που κοινοποιήθηκε μέσω του RIA, δείχνει αρκετούς πράκτορες της FSB να μπαίνουν σε ένα ερειπωμένο κτίριο σε απομακρυσμένη περιοχή, να φωνάζουν "βγείτε έξω" και στη συνέχεια να πυροβολούν.
Το βίντεο δείχνει στη συνέχεια έναν άνδρα που φαίνεται να είναι νεκρός και να κείτεται στο έδαφος με ένα πιστόλι δίπλα στο σώμα του.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την Ουκρανία σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης