Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σημάδι ύφεσης στη Γερμανία - «Βουτιά» 11,3% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιανουάριο 2024

Νέο σημάδι ύφεσης στη Γερμανία - «Βουτιά» 11,3% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιανουάριο 2024
Η μείωση οφείλεται στην επιβράδυνση των μεγάλων παραγγελιών
Ραγδαία πτώση κατέγραψαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες στις αρχές του 2024, μετά από την άνοδο τον Δεκέμβριο - υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας να ξεπεράσει τα προβλήματά της.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη έδειξαν μείωση της ζήτησης κατά 11,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, χειρότερα των εκτιμήσεων σε έρευνα του Bloomberg.
Η μείωση οφείλεται στην επιβράδυνση των μεγάλων παραγγελιών, οι οποίες μετά από τα ισχυρά στοιχεία του Δεκεμβρίου, επέστρεψαν στο κανονικό τους επίπεδο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.
Μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση τριών μηνών έδειξε αύξηση 2,3% από την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με την Destatis.
Τα στοιχεία έρχονται μία ημέρα μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές στις αρχές του 2024 που σηματοδότησαν ότι η βιομηχανική αδυναμία της χώρας μπορεί να υποχωρεί.

Καθησυχάζει η Bundesbank

Η παρατεταμένη ύφεση στον τεράστιο μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας επιβαρύνει τη συνολική οικονομία, η οποία μπορεί πλέον να βρίσκεται σε ύφεση.
Η Bundesbank προειδοποίησε ότι η παραγωγή θα μπορούσε να συρρικνωθεί την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, αφού ήδη μειώθηκε κατά 0,3% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.
Επιμένει όμως ότι μια σοβαρή ύφεση δεν είναι πιθανή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης