Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladimir Zarudnitsky (Ρώσος στρατηγός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας

Vladimir Zarudnitsky (Ρώσος στρατηγός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο - να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία λέει ο Zarudnitsky
Δεν αποκλείεται η πιθανότητα η σύγκρουση στην Ουκρανία να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, η πιθανότητα να παρασυρθεί η Ρωσία σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται και η Δύση στοχεύει στη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας, όλα αυτά απαιτούν αυξανόμενες απαιτήσεις για το ρωσικό στρατιωτικό σύστημα ασφάλειας, έγραψε ο στρατηγός Vladimir Zarudnitsky επικεφαλής της Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε άρθρο του.
Σύμφωνα με τον Vladimir Zarudnitsky, το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα σημάνει το τέλος της αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, καθώς η τρέχουσα διαδικασία μετασχηματισμού της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης «συνδέεται με την αύξηση των αντιθέσεων, η επίλυση των οποίων σχεδόν πάντα οδηγεί στη χρήση στρατιωτικής δύναμης».
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία - από την επέκταση των συμμετεχόντων στις «δυνάμεις πληρεξουσίου» που χρησιμοποιούνται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη», σημειώνει ο Vladimir Zarudnitsky στο άρθρο του στο περιοδικό «Military Thought» που εκδίδεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο Vladimir Zarudnitsky επεσήμανε επίσης ότι «η πιθανότητα το κράτος μας να παρασυρθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά».
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προσπαθούν με κάθε μέσο να διατηρήσουν την ηγεμονία τους, η οποία έχει γίνει τρόπος ύπαρξής τους σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο - να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο έδαφός της.
«Η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών για το κράτος μας είναι η αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, που διεξάγουν έναν νέο τύπο υβριδικού πολέμου για να αποδυναμώσουν πλήρως τη Ρωσία, να περιορίσουν την κυριαρχία της και να καταστρέψουν την εδαφική της ακεραιότητα», τόνισε ο Vladimir Zarudnitsky
Αυτή η άμεση απειλή για την ύπαρξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει ο Zarudnitsky, καθορίζει αυξημένες απαιτήσεις στο σύστημα για τη διασφάλιση της στρατιωτικής του ασφάλειας - υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να είναι εγγυημένη.

Οι 5 τάσεις

Από αυτή την άποψη, όπως σημειώνει, μια σειρά από τάσεις μπορούν να εντοπιστούν στην αλλαγή του στρατιωτικού συστήματος ασφαλείας.
Πρώτον, σύμφωνα με τον Zarudnitsky, είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η δομή του συστήματος στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσίας με την κλίμακα και τα είδη των στρατιωτικών απειλών
πρέπει να αξιολογηθούν αντικειμενικά.
Η δεύτερη τάση είναι η μετάβαση σε μια σπονδυλωτή αρχή στην εφαρμογή μέτρων για τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας, δηλαδή, η προστασία του κράτους δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε στρατιωτικά μέτρα, αλλά απαιτεί την εδραίωση των προσπαθειών ολόκληρης της κοινωνίας και των θεσμών.
Η τρίτη τάση περιλαμβάνει μια μετατόπιση της προτεραιότητας της εθνικής ασφάλειας στον τομέα της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας.
Αυτή η τάση, κατά συνέπεια, προϋποθέτει αυστηρή συγκέντρωση μέτρων που λαμβάνονται από το κράτος προς όφελος της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι άλλα συμφέροντα μπορούν να διατηρηθούν όχι στο απαιτούμενο, αλλά σε αποδεκτό επίπεδο.
Η τέταρτη τάση περιλαμβάνει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της συγκέντρωσης της διαχείρισης του στρατιωτικού συστήματος ασφαλείας.
Η πέμπτη τάση καθορίζει την αυξανόμενη σημασία των δυνατοτήτων των φιλικών κρατών στην επίλυση προβλημάτων στρατιωτικής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης