Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleksandr Pavlyuk (Ουκρανός αντιστράτηγος): Θα υλοποιήσει ο ουκρανικός στρατός επιθετικά σχέδια το 2024

Oleksandr Pavlyuk (Ουκρανός αντιστράτηγος): Θα υλοποιήσει ο ουκρανικός στρατός επιθετικά σχέδια το 2024
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν επιθετικές προσπάθειες κοντά στην Avdiivka
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk δήλωσε στις 6 Μαρτίου ότι η Ουκρανία θα προσπαθήσει να πάρει την πρωτοβουλία και να πραγματοποιήσει απροσδιόριστες αντεπιτιθέμενες ενέργειες το 2024.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να δημιουργήσει μια ομάδα δυνάμεων που θα διεξάγει απροσδιόριστες αντεπιτιθέμενες ενέργειες (πιθανώς αλλά όχι απαραίτητα πλήρη αντεπίθεση) το 2024.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν επιθετικές προσπάθειες κοντά στην Avdiivka, στην κατεύθυνση του Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut), και στην κατεύθυνση Lyman και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διατηρήσουν έναν σχετικά υψηλό ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής προκειμένου να διατηρήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή στο εγγύς μέλλον
Η Ρωσία θα είναι σε θέση να καθορίσει την τοποθεσία, το χρόνο, την κλίμακα και τις απαιτήσεις των μαχών στην Ουκρανία, εφόσον διατηρεί την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο, η οποία μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να αναγκάσει την Ουκρανία να δαπανήσει υλικό και ανθρώπινο δυναμικό σε αμυντικές επιχειρήσεις, αρνούμενη στην Ουκρανία την ικανότητα συγκέντρωσης του απαραίτητου υλικού για μελλοντικές αντεπιθέσεις.
Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια πιθανότατα θα αναβάλουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακτήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο.
Οι ελλείψεις υλικού αναγκάζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκτήσουν υλικό και η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική βοήθεια είναι πιθανό να περιορίζει τον ουκρανικό επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Οι καθυστερήσεις στην κρίσιμη βοήθεια θα αναγκάσουν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο κατανομής των πόρων μεταξύ των μελλοντικών επιχειρησιακών σημαντικών αντεπιτιθέμενων επιχειρήσεων και των συνεχιζόμενων ουκρανικών αμυντικών επιχειρήσεων εναντίον Ρώσων επιτιθέμενων που έχουν αυτήν τη στιγμή την πρωτοβουλία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε πρόσφατα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις το 2024, αλλά τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της Ουκρανίας παραμένει η άμυνα του ουκρανικού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης