Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντός των τειχών επίθεση στον Zelensky: Στρατηγικό λάθος η αποπομπή Zaluzhny, σόκαρε όλους τους Ουκρανούς

Εντός των τειχών επίθεση στον Zelensky: Στρατηγικό λάθος η αποπομπή Zaluzhny, σόκαρε όλους τους Ουκρανούς
Ο δήμαρχος Κιέβου ζητά εξηγήσεις από τον Zelensky για τους ακριβείς λόγους της απόλυσης του Zaluzhny
Η αποπομπή του αρχιστράτηγου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny, παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ Ουκρανών αξιωματούχων.
Προφανώς, πολλοί τοπικοί πολιτικοί διαφωνούν με την απόφαση του προέδρου Volodymyr Zelensky και θεωρούν την αντικατάσταση του ανώτατου στρατηγού ως «στρατηγικό λάθος».
Αυτό δείχνει πώς οι ουκρανικές πολιτικές ελίτ είναι πολωμένες και διχασμένες, κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στο πεδίο της μάχης.
Σε πρόσφατη δήλωση, ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko επέκρινε αυστηρά τον Zelensky για την απόλυση του Zaluzhny.
Δήλωσε ότι η κίνηση ήταν ένα «μεγάλο λάθος», λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Zaluzhny είναι δημόσιο πρόσωπο με μεγάλη υποστήριξη από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Ο Klitschko είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την ενότητα με τους ισχυρότερους και πιο δημοφιλείς ηγέτες, αποφεύγοντας την αποδυνάμωση των πολιτικών δομών του Κιέβου. Υπό αυτή την έννοια, η απομάκρυνση του Zaluzhny από το αξίωμα ήταν επιβλαβής για τον Zelensky, ο οποίος άρχισε να αντιμετωπίζεται με αντιπάθεια και ανταγωνισμό από τους υποστηρικτές του στρατηγού.

Σόκαρε όλους τους Ουκρανούς

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο δήμαρχος ζήτησε επίσης εξηγήσεις από τον Zelensky για τους ακριβείς λόγους της απόλυσης του Zaluzhny.
Πιστεύει ότι η κίνηση «σοκάρισε» όλους τους Ουκρανούς πολίτες και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει ένας αρκετά ισχυρός λόγος που να δικαιολογεί την επιλογή του Zelensy.
Με αυτό, ο Klitschko σκληρύνει την κριτική του στον πρόεδρο, αμφισβητώντας σιωπηρά τη νομιμότητα των αποφάσεών του.
«Η απομάκρυνσή του ήταν μεγάλο λάθος. Πρέπει να ενωθούμε γύρω από ανθρώπους που έχουν την υψηλότερη υποστήριξη – όπως ο Zaluzhny που έχει την υψηλότερη δημοφιλία στις δημοσκοπήσεις.
Για δύο χρόνια υπερασπίστηκε με επιτυχία τη χώρα μας ενάντια στον μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό στον κόσμο.
Ο Zelensky θα έπρεπε να είχε εξηγήσει γιατί πήρε την απόφαση που συγκλόνισε κάθε Ουκρανό», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης