Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department (ΗΠΑ): Οι Houthis θα λογοδοτήσουν για τη θανατηφόρα επίθεση στο True Confidence

State Department (ΗΠΑ): Οι Houthis θα λογοδοτήσουν για τη θανατηφόρα επίθεση στο True Confidence
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ απέφυγε να απαντήσει στο κατά πόσο αυτή η επίθεση θα πυροδοτήσει έναν νέο γύρο αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ στην Υεμένη
Ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller διεμήνυσε πριν από λίγο σε ενημέρωση συντακτών, ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν» να θεωρούν την ομάδα της Υεμένης υπόλογη για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη διεθνή ναυτιλία.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι μια πυραυλική επίθεση σε φορτηγό πλοίο που εκπροσωπείται από ελληνική εταιρεία, το True Confidence σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, περίπου στα 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης, .
Την ευθύνη ανέλαβαν οι Houthis της Υεμένης διαμέσου τηλεοπτικής ομιλίας του στρατιωτικού εκπροσώπου της οργάνωσης Yahya Sarea. 

1_590.JPG

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ απέφυγε να απαντήσει στο κατά πόσο αυτή η επίθεση θα πυροδοτήσει έναν νέο γύρο αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ σε θέσεις της σιιτικής οργάνωσης στην Υεμένη, οι οποίες συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης