Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Mitch McConnell θα στηρίξει την υποψηφιότητα Trump

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Mitch McConnell θα στηρίξει την υποψηφιότητα Trump
«Είναι απολύτως σαφές ότι ο πρώην πρόεδρος Trump έχει κερδίσει την απαραίτητη υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων» διαμηνύει ο απερχόμενος ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας
Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Mitch McConnell ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Donald Trump για την προεδρία των ΗΠΑ.
Η κίνηση του έμπειρου πολιτικού από το Kentucky αποτελεί πολιτική έκπληξη καθώς τα ρεπορτάζ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τονίζουν το γεγονός ότι οι δύο άνδρες - αν και κατω από την ίδια κομματική σκέπη- έχουν πάνω από τρία χρόνια να επικοινωνήσουν.
Μάλιστα, ο απερχόμενος ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας είχε κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.
«Είναι απολύτως σαφές ότι ο πρώην πρόεδρος Trump έχει κερδίσει την απαραίτητη υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων για να είναι ο υποψήφιός μας για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε σχετικά ο McConnell σε επίσημη δήλωση στήριξης.
«Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ως υποψήφιος θα έχει την υποστήριξή μου» πρόσθεσε ο βετεράνος Γερουσιαστής, προσπαθώντας να διαψεύσει τις φήμες για τις σχέσεις των δύο ανδρών.
Η ανακοίνωση του McConnell ήρθε λίγα λεπτά αφότου η τελευταία αντίπαλος του Trump εντός των Ρεπουμπλικάνων, Nikki Haley, ανακοίνωσε κι επίσημα την απόσυρση της από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.
Είχε προηγηθεί η σαρωτική νίκη του Trump σε πολυάριθμες πολιτείες των ΗΠΑ, στις διαδοχικές κάλπες που στήθηκαν κατά τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» των εσωκομματικών εκλογών του GOP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης