Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cumhuriyet: Τι είναι ο ύπουλος «ειδικός πόλεμος» που διεξάγει η Δύση στην Ουκρανία - Το επιβεβαίωσε... η CIA

Cumhuriyet: Τι είναι ο ύπουλος «ειδικός πόλεμος» που διεξάγει η Δύση στην Ουκρανία - Το επιβεβαίωσε... η CIA
Οι εικασίες για έναν «ειδικό πόλεμο» που διεξάγεται από τις δυτικές χώρες αντανακλά τις βαθιές ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Στο τελευταίο του άρθρο για την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, ο Mehmet Ali Güller αναλύει τη δυτική στρατηγική στο πλαίσιο της ουκρανικής σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν να παρατείνουν τις μάχες στην Ουκρανία, χωρίς να στείλουν απευθείας τα στρατεύματά τους στο ουκρανικό έδαφος, αλλά χρησιμοποιώντας ενεργά μεθόδους «ειδικού πολέμου».
Αυτή η στρατηγική, σύμφωνα με τον Güller, περιλαμβάνει επιχειρήσεις σαμποτάζ κατά της Ρωσίας και την επέκταση των «αποστολών εκπαίδευσης» στην Ουκρανία.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι αποδεικτικά στοιχεία τέτοιων δυτικών προθέσεων παρέχονται από στοιχεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για τις δραστηριότητες των βάσεων της CIA στην Ουκρανία και τις ραδιοεπικοινωνίες του γερμανικού στρατού σχετικά με μια πιθανή επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας χρησιμοποιώντας πυραύλους Taurus.
Τέτοιες ενέργειες, σύμφωνα με τον Güller, επιβεβαιώνουν την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Οι εικασίες για έναν «ειδικό πόλεμο» που διεξάγεται από τις δυτικές χώρες αντανακλά τις βαθιές ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης