Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ξαφνικά ακούσαμε σειρήνες, η αεράμυνα ενεργοποιήθηκε»: Δημοσιογράφος περιγράφει την έκρηξη στην Οδησσό

«Ξαφνικά ακούσαμε σειρήνες, η αεράμυνα ενεργοποιήθηκε»: Δημοσιογράφος περιγράφει την έκρηξη στην Οδησσό
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Οδησσό με τον Zelensky ενώ για λόγους ασφαλείας το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο κάτω από άκρα μυστικότητα
Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου, όταν η Οδησσός έγινε στόχος ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.
Ειδικότερα, όπως περιέγραψε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γεωργία Σκιτζή, "ξαφνικά ακούσαμε τις σειρήνες να ηχούν και όπως μας ενημέρωσε αργότερα η ουκρανική πλευρά, εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από τους Ρώσους, με την ουκρανική αεράμυνα να ρίχνει αντίμετρα". "Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση είναι τρεις νεκροί", σημείωσε η δημοσιογράφος.
Να σημειώσουμε ότι όλοι είναι καλά στην ελληνική αποστολή. "Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του", διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη ρωσική πυραυλική επίθεση.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη, από το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου, στην εμπόλεμη Ουκρανία πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Οδησσό με τον Zelensky ενώ για λόγους ασφαλείας το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο κάτω από άκρα μυστικότητα.
Στόχος της επίσκεψης είναι να καταδειχθεί η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός.
Το ταξίδι – αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία έγινε λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 2 ετών από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης