Διεθνή

ΗΠΑ: Αποχώρησε κι επίσημα η Haley από την προεδρική κούρσα - Το 92% των ψηφοφόρων της, στηρίζει τις πολιτικές... Biden

ΗΠΑ: Αποχώρησε κι επίσημα η Haley από την προεδρική κούρσα - Το 92% των ψηφοφόρων της, στηρίζει τις πολιτικές... Biden
Aυτό λέει πολλά για το ποιοι στήριζαν εν τέλει τη Niki Haley
Σχετικά Άρθρα
Η Nikki Haley αποχώρησε σήμερα 6/3 από την προεδρική κούρσα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς, ως η μοναδική αντίπαλος του πρώην προέδρου Donald Trump για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έχασε πανηγυρικά σε 12 από 15 πολιτείες στις εσωκομματικές εκλογές.
«Έναν χρόνο νωρίτερα που ξεκίνησα την εκστρατεία μου για την προεδρία, είπα ότι ήταν βασισμένη στην αγάπη μου για την πατρίδα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα μου, μετανάστρια πρώτης γενιάς, κατάφερε να ψηφίσει την κόρη της για υποψήφια πρόεδρο. Αυτά γίνονται μόνο στην Αμερική».
«Είπα ότι ήθελα να ακουστεί η φωνή των Αμερικανών. Αυτό έκανα. Δεν το μετανιώνω», πρόσθεσε, λέγοντας πως ο Donald Trump θα πρέπει να «κερδίσει» τις ψήφους των ρεπουμπλικάνων που δεν τον ψήφισαν.
«Τώρα εναπόκειται στον Donald Trump να κερδίσει τις ψήφους εκείνων στο κόμμα μας που δεν τον υποστήριξαν, και ελπίζω να το κάνει», είπε. «Τώρα είναι η ώρα του να επιλέξει», είπε.
Ο κ. Trump, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κέρδισε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Αρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη, Μινεσότα και Κολοράντο την κ. Haley.

Μόλις η Haley αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο πρώην πρόεδρος προχώρησε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας «χτυπήθηκε» την Σούπερ Τρίτη και κάλεσε τους υποστηρικτές του να τον στηρίξουν.
«Η Nikki Haley συντρίφτηκε χθες το βράδυ, με τρόπο ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί, για άγνωστους λόγους, επιτρέπεται να ψηφίσουν στο Βερμόντ και σε διάφορες άλλες προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών. Μεγάλο μέρος των χρημάτων της προήλθε από τους Ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς, όπως και από πολλούς ψηφοφόρους της, σχεδόν το 50%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις», έγραψε.
Και συνέχισε, «Σε αυτό το σημείο, ελπίζω να παραμείνει στην "κούρσα" και να το παλέψει μέχρι το τέλος! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και το Μεγάλο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που με βοήθησαν να δημιουργήσω, μακράν, την πιο επιτυχημένη Σούπερ Τρίτη στην ιστορία, και επιπλέον θα ήθελα να καλέσω όλους τους υποστηρικτές της Haley να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κίνημα στην ιστορία του Έθνους μας».

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν τα exit polls του «The Federalist», σύμφωνα με τα οποία, το 92% των ψηφοφόρων της Haley εγκρίνει την απόδοση του Joe Biden ως προέδρου και το 87% δηλώνουν ικανοποιημένοι με το πώς πάνε τα πράγματα στην Αμερική αυτή τη στιγμή!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης