Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αρμενία ζήτησε την απόσυρση των Ρώσων συνοριοφυλάκων από το αεροδρόμιο Zvartnots

Η Αρμενία ζήτησε την απόσυρση των Ρώσων συνοριοφυλάκων από το αεροδρόμιο Zvartnots
Η Ρωσία δεν ενημερώθηκε επίσημα για αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Zvartnots
Η Αρμενία απευθύνθηκε επίσημα στη Ρωσική Ομοσπονδία με σχετική επιστολή, στην οποία ανέφερε την ανάγκη αντικατάστασης των Ρώσων συνοριοφυλάκων της FSB με αρμενικά συνοριακά στρατεύματα στο αεροδρόμιο Zvartnots.
Η δήλωση αποτελεί ένα σαφές μήνυμα αλλαγής στην προσέγγιση του Ερεβάν στο θέμα της διασφάλισης της ασφάλειας των εθνικών συνόρων και των ζωτικών υποδομών.
Από την άλλη πλευρά του, το Κρεμλίνο, μέσω του γραμματέα Τύπου του Ρώσου Προέδρου Peskov, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για μια τέτοια απόφαση από το Ερεβάν.
Ειδικότερα, ο Peskov τόνισε ότι η Ρωσία δεν ενημερώθηκε επίσημα για αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Zvartnots και ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην περιοχή πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υφιστάμενων διακρατικών συμφωνιών και συνεννοήσεων.
Σύμφωνα με τον Peskov, η Ρωσία θα συνεχίσει τη συνεργασία με την Αρμενία στο πλαίσιο διατήρησης των διμερών σχέσεων, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεπίδρασης σε όλους τους τομείς.
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες, μαζί με τους Αρμένιους, συμμετέχουν παραδοσιακά στην προστασία των κρατικών συνόρων της Αρμενίας με την Τουρκία και το Ιράν βάσει συμφωνίας που συνήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου 1992.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης