Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επικηρύσσει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Garry Kasparov ως κατηγορούμενο για τρομοκρατία

Η Ρωσία επικηρύσσει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Garry Kasparov ως κατηγορούμενο για τρομοκρατία
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μόσχας «εντόπισε εγκληματικές ενδείξεις» στις ενέργειες του Kasparov όπως και του συνιδρυτή του Φόρουμ της Ελεύθερης Ρωσίας Ivan Tyutrin
Oι ρωσικές αρχές συμπεριέλαβαν τον 13 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού Garry Kasparov στη λίστα των εξτρεμιστών και τρομοκρατών, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες στον ιστότοπο της υπηρεσίας.
Τον Δεκέμβριο του 2023, το Υπουργείο Εσωτερικών της Μόσχας «εντόπισε εγκληματικές ενδείξεις» στις ενέργειες του Kasparov όπως και του συνιδρυτή του Φόρουμ της Ελεύθερης Ρωσίας Ivan Tyutrin αφού πραγματοποίησαν δημοπρασία για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που συμμετείχαν στο πλευρό της Ουκρανίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ρωσικού στρατού.
Σημειώνεται ότι τόσο ο Kasparov όσο και o Tyutrin έχουν προ πολλού χαρακτηριστεί ως ξένοι πράκτορες από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μετά την ένταξή τους στη λίστα κατά της τρομοκρατίας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καταφερθεί πολλές φορές κατά του προέδρου Putin, ενώ μετά την απόσυρσή του από τη σκακιστική σκηνή θεωρείται επιφανές πρόσωπο της ρωσικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης