Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος στην περιοχή Kursk της Ρωσίας

Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος στην περιοχή Kursk της Ρωσίας
Δεν υπήρξαν θύματα από κανένα από τα δύο χτυπήματα
(upd) Δεύτερο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος Mikhailovsky GOK στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, λίγο μετά από προηγούμενη επίθεση στο εργοστάσιο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Roman Starovoit στο Telegram.
Ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα από κανένα από τα δύο χτυπήματα, σύμφωνα με το Reuters.
Αυτό συμβαίνει την ώρα που ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε δεξαμενή καυσίμων σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια σιδηρομεταλλεύματος της Ρωσίας, αν και κανείς δεν τραυματίστηκε και το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου.
Μη επαληθευμένα βίντεο στα ρωσικά κανάλια Telegram έδειξαν σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται στον ουρανό στην περιοχή του Κουρσκ και ζημιές στο εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος Mikhailovsky GOK, το οποίο ανήκει στην Metalloinvest, τον μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος της Ρωσίας.
Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GUR της Ουκρανίας είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος Mikhailovsky, δήλωσε πηγή της GUR στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Μετά την πρώτη επίθεση στο εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος στη Ρωσία, η Metalloinvest ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

Σήμερα, ως αποτέλεσμα επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή Zheleznogorsky, μια δεξαμενή καυσίμων στην αποθήκη καυσίμων και λιπαντικών του εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας Mikhailovsky έπιασε φωτιά.
Δεν υπήρξαν θύματα.
Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης