Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιο το χάσμα Γερμανίας – Γαλλίας για Ουκρανία – Pistorius (Γερμανός υπ. Άμυνας): Άχρηστες οι δηλώσεις Macron

Τεράστιο το χάσμα Γερμανίας – Γαλλίας για Ουκρανία – Pistorius (Γερμανός υπ. Άμυνας): Άχρηστες οι δηλώσεις Macron
Να επικεντρωθούμε στην αποτελεσματική και ταχεία αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών για πυροβολικό και αεράμυνα λέει ο Pistorius
Τεράστιο είναι το χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για την ουκρανική κρίση, καθώς ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorious ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε … άχρηστη την προτροπή του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron προς τους Συμμάχους ότι δεν πρέπει να δειλιάσουν όσον αφορά τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία.
«Κατά την άποψή μου, δεν χρειαζόμαστε συζητήσεις για τη χρήση χερσαίων δυνάμεων ή για μεγαλύτερο ή λιγότερο θάρρος.
Πρέπει να επικεντρωθούμε σε πιο πιεστικά προβλήματα.
Όπως στην αποτελεσματική και ταχεία αύξηση της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας, για παράδειγμα, στην παραγωγή πυρομαχικών για πυροβολικό και συστήματα αεράμυνας» υποστήριξε ο Pistorius, όπως μεταδίδει η Tagesschau.
Δεν είναι η πρώτη φορά που Γαλλία και Γερμανία τηρούν δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις απέναντι στο ουκρανικό ζήτημα.
Όταν ο πρόεδρος Macron υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή χερσαίων δυνάμεων των ευρωπαϊκών κρατών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz έσπευσε να επισημάνει πως το ΝΑΤΟ δεν ενεπλάκη και δεν θα εμπλακεί ποτέ σε πόλεμο με τη Ρωσία και ότι δεν θα σταλεί κανείς Γερμανός στρατιώτης στο ουκρανικό μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης