Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) για παραίτηση Nuland: Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα ίχνη τους και την αποτυχία στην Ουκρανία

Zakharova (Ρωσία) για παραίτηση Nuland: Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα ίχνη τους και την αποτυχία στην Ουκρανία
Ποτέ δεν σταμάτησαν οι ΗΠΑ να προδίδουν τους συμμάχους τους υποστήριξε η Zakharova
Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα ίχνη τους και την αποτυχία τους στην Ουκρανία υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova αναφερόμενη στην παραίτηση της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Sputnik, η Zakharova υποστηρίζει πως η παραίτηση της Nuland είναι ένα από τα σημάδια της πλήρους αποτυχίας της αμερικανικής πολιτικής στο ουκρανικό ζήτημα.
«Θα επιχειρήσουν να καλύψουν τα ίχνη τους, μέσω αντίστοιχων παραιτήσεων, απολύσεων και προσπαθειών να επανεκκινήσουν όλη αυτή την ιστορία που σχετίζεται με την αποτυχία της εξωτερικής τους πολιτικής και των λανθασμένων υπολογισμών τους.
Πρόκειται για μια σταθερή, στη βάση της συνέχειας, προδοσίας των ΗΠΑ στους συμμάχους τους.
Ποτέ οι ΗΠΑ δεν το άλλαξαν αυτό» υποστήριξε η Zakharova, αναφέροντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky και το περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζουν αυτό.
Την επικείμενη παραίτηση της Nuland ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken.
H Nuland, η οποία θεωρείται η αρχιτέκτονας της αντιρωσικής κατεύθυνσης της αμερικανικής διπλωματίας, ολοκληρώνει μια 35χρονη σταδιοδρομία ως δεύτερη τη τάξει στην ιεραρχία του State Department.
Η Nuland είχε υπηρετήσει ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama, αλλά συνταξιοδοτήθηκε μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία.
Παρ’ όλα αυτά επέστρεψε στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις στην κυβέρνηση Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης