Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα 6,3% για τις γερμανικές εξαγωγές τον Ιανουάριο 2024 - Ζήτηση από ΕΕ και Κίνα

Άλμα 6,3% για τις γερμανικές εξαγωγές τον Ιανουάριο 2024 - Ζήτηση από ΕΕ και Κίνα
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο
Αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές στην αρχή του 2024,  χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση από τις χώρες της ΕΕ και την Κίνα, όπως έδειξαν την Τετάρτη τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 6,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, από αύξηση 1,5% που προέκυπτε από δημοσκόπηση του Reuters.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ανέφερε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για αύξηση 1,8%. 
Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα 27,5 δισ. ευρώ (29,9 δισ. δολάρια) τον Ιανουάριο, έναντι πλεονάσματος 23,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Το κλίμα στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία βελτιώθηκε κάπως τον Φεβρουάριο.
Ο δείκτης εξαγωγικών προσδοκιών Ifo αυξήθηκε στις μείον 7,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από μείον 8,5 μονάδες τον Ιανουάριο.
"Η γερμανική εξαγωγική οικονομία δεν επωφελείται σχεδόν καθόλου από τις τρέχουσες παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις", δήλωσε ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής ερευνών στο Ifo. "Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης