Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Orban της Ουγγαρίας θα συζητήσει με τον Trump πως θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία - Κρίσιμη συνάντηση 8/3

Ο Orban της Ουγγαρίας θα συζητήσει με τον Trump πως θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία - Κρίσιμη συνάντηση 8/3
Στη Βουδαπέστη πιστεύουν ότι «η ειρήνη στην Ουκρανία θα έρθει με τον Trump»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban θα συζητήσει το πώς θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία στις 8 Μαρτίου στη Φλόριντα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó.
«Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να συζητήσουμε με τον Trump είναι πώς θα επιτύχουμε την ειρήνη στην Ουκρανία και στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης», είπε ο Szijjarto.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βουδαπέστη πιστεύουν ότι «η ειρήνη στην Ουκρανία θα έρθει με τον Trump».
«Και χωρίς την εκλογή του, βλέπουμε πολύ λιγότερες ελπίδες για ειρήνη στο άμεσο μέλλον στην Ουκρανία από ότι στην περίπτωση της εκλογής του.
Καταλαβαίνουμε ότι με τη θέση μας δεν εκπροσωπούμε την πλειοψηφία στην Ευρώπη.
Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι για αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Szijjártó, ωστόσο, τόνισε ότι η Ουγγαρία «δεν θέλει να πει στους Αμερικανούς ποιον να επιλέξουν και ποιον όχι».
«Σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμα των Αμερικανών να επιλέγουν τον πρόεδρό τους και συνεργαζόμαστε πάντα με εκείνους τους Αμερικανούς προέδρους και διοικήσεις που εκλέγονται», είπε ο υπουργός.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Szijjártó, «η εμπειρία δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Προέδρου Trump, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ουγγαρίας ήταν σε απολύτως υψηλό επίπεδο, και ταυτόχρονα, υπό τον Trump, δεν υπήρχαν μεγάλοι παγκόσμιοι πόλεμοι».
«Αν ρωτήσετε λοιπόν υπό ποιον θα ήταν δυνατό να επιστρέψει ο κόσμος στην παγκόσμια ασφάλεια και υπό ποιον θα ήταν δυνατό να βελτιωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ουγγαρίας, τότε, προφανώς, είναι ο Πρόεδρος Trump. Με βάση την εμπειρία» τόνισε ο Szijjártó.
Κατά τη γνώμη του, εάν ο Trump είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020, η σύγκρουση «δεν θα είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία και αυτή η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα είχε επιλυθεί πολύ πιο γρήγορα».
Όπως πιστεύει ο Szijjártó, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ισχυρή ηγεσία, χρησιμεύουν ως σταθεροποιητικός παράγοντας σε παγκόσμια κλίμακα.
Κατά τους Ούγγρους η σύγκρουση στην Ουκρανία θα καταλήξει αναπόφευκτα με διαπραγματεύσεις, γιατί, όπως πιστεύει ο Szijjártó, «το Κίεβο δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία» και «η Ρωσία δεν μπορεί να νικήσει ολόκληρη τη Δύση».
Σύμφωνα με τον Szijjártó, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν και τόσο λιγότερες καταστροφές θα σημειωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης