Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Victoria Nuland παραιτήθηκε επειδή δεν υπάκουσε, διαφωνούσε με τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Victoria Nuland παραιτήθηκε επειδή δεν υπάκουσε, διαφωνούσε με τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Ritter, η Nuland αναγκάζεται να παραιτηθεί επειδή δεν θα υποκύψει ποτέ στις απόψεις του Λευκού Οίκου: οι πεποιθήσεις της είναι πολύ ισχυρές και η θέση της στην αμερικανική πολιτική είναι πολύ υψηλή
Σχετικά Άρθρα
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland ,αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω ριζικών διαφωνιών με την πολιτική του Λευκού Οίκου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι: αυτή δεν είναι οικειοθελής απόφασή της.
Δεν είναι πλέον σύμφωνη με την πολιτική που ακολουθούν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, η Nuland αναγκάζεται να παραιτηθεί επειδή δεν θα υποκύψει ποτέ στις απόψεις του Λευκού Οίκου: οι πεποιθήσεις της είναι πολύ ισχυρές και η θέση της στην αμερικανική πολιτική είναι πολύ υψηλή.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών επέτρεψε στον εαυτό της, μεταξύ άλλων, ρητορική που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ουάσιγκτον στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter χαρακτήρισε την παραίτηση της Nuland μέρος της προετοιμασίας του Biden για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
«Η κυβέρνηση Biden αξιολογεί τώρα την πραγματικότητα.
Έχουν μια επιλογή στα χέρια τους και η Ουκρανία γίνεται μεγάλο πρόβλημα.
Το ερώτημα είναι πώς να μετριαστούν οι συνέπειες της αναπόφευκτης νίκης της Ρωσίας»
Η Nuland, που θεωρείται η κύρια αρχιτέκτονας της αντιρωσικής πορείας και της ουκρανικής πολιτικής της αμερικανικής διπλωματίας, τερματίζει μια 35χρονη καριέρα αφότου διορίστηκε στη θέση της πρώτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, της δεύτερης στην ιεραρχία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο αξιωματούχος κατείχε τη θέση σε προσωρινή βάση από τον περασμένο Ιούλιο μετά την αποχώρηση της Wendy Sherman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης