Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμός - ΗΠΑ κατά Γάλλων: Δεν είμαστε δειλοί, αλλά στρατιώτες του ΝΑΤΟ δεν θα πάνε Ουκρανία - Μυστικά πετούν τα F-35

Χαμός - ΗΠΑ κατά Γάλλων: Δεν είμαστε δειλοί, αλλά στρατιώτες του ΝΑΤΟ δεν θα πάνε Ουκρανία - Μυστικά πετούν τα F-35
John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Αμερικανικός στρατός δεν θα πάει στην Ουκρανία… δεν σχολιάζουμε τους Γάλλους για τα περί δειλίας - Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Victoria Nuland παραιτήθηκε επειδή δεν υπάκουσε, διαφωνούσε με τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία
(upd 38) Τελικά οι Ρώσοι ξέρουν τι κάνουν…
Η στρατηγική φθοράς των δυνάμεων της Δύσης είναι ορατή…
Ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος που δεν έχει πάει στρατιώτης μίλησε για δειλία…αλλά οι ΗΠΑ απάντησαν… αμερικανικά στρατεύματα δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ η τραγική Nuland η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ίσως η πιο τραγική φιγούρα της αμερικανικής διπλωματίας λόγω της αποτυχίας στο Ουκρανικό υπέβαλλε την παραίτηση της…
Εν τω μεταξύ σε στρατιωτικό επίπεδο οι ρώσοι προελαύνουν σε όλο το μέτωπο και ετοιμάζουν την μεγάλη τους αντεπίθεση… που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει…
Ωστόσο με την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ, οι Ουκρανοί με drones έχουν σημειώσει επιτυχίες χτυπώντας τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Ουκρανικός στόλος έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί… αλλά τα drones με μη επανδρωμένα πλοιάρια επιφανείας έχουν γίνει πρόβλημα…
Οι Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ξανά την Οδησσό με drones και πυραύλους καταστρέφοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις των Ουκρανών...
Την ίδια ώρα το Foreign Affairs καλεί Δύση και Ουκρανία να ετοιμάσουν το έδαφος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση που προκαλεί κλυδωνισμούς στο Κίεβο.

Άρθρο - Παρέμβαση από Foreign Affairs κλονίζει τον Zelensky: Δύση - Ουκρανία να ετοιμαστούν για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Foreign Affairs το οποίο καλεί την ουκρανική ηγεσία να προετοιμαστεί για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Ήδη η Ουκρανία αντέδρασε έντονα στο δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν οι ειδικοί επί των διεθνών σχέσεων Samuel Charap και Jeremy Shapiro που τονίζουν ότι το Κίεβο και οι δυτικές χώρες θα πρέπει να προετοιμάσουν μια βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες προκειμένου να διευθετηθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Πρόκειται για δύο διπλωμάτες που απηχούν τις θέσεις της επίσημης αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και αυτό είναι το πλέον σημαντικό: Εμμέσως οι ΗΠΑ ζητούν να αρχίσει να στρώνεται το έδαφος για διαπραγματεύσεις που σίγουρα δεν θα γίνουν πάνω στην ανεδαφική φόρμουλα Zelensky αλλά πάνω στη ρωσική πραγματικότητα που έχει εμπεδωθεί στην πρώτη γραμμή.
Οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν το Κίεβο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, απαντά ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Danilov.
«Οι προσπάθειες των διεθνών διαμεσολαβητών που εκπροσωπούν ισχυρές χώρες δεν πρέπει να στοχεύουν στο να πείσουν την Ουκρανία, αλλά στο να πείσουν τη Ρωσία να ενεργήσει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.
Ο Danilov πρόσθεσε ότι απαντά σε κάθε είδους προβλέψεις εμπειρογνωμόνων και σχόλια από «ανώνυμες πηγές», τα οποία έχουν ενταθεί στο τελευταίο κύμα συζητήσεων για την «ανάγκη επίτευξης συναίνεσης», «κατάπαυσης του πυρός», αναζήτησης ειρηνικών τρόπων», και «έναρξης διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων».

Klitschko (Δήμαρχος Κιέβου): Στρατηγικό λάθος Zelensky η απομάκρυνση του αρχιστράτηγου Zaluzhny

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko επέκρινε αυστηρά τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky για την απoπομπή του αρχιστράτηγου των ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny.
Δήλωσε ότι η κίνηση ήταν ένα «μεγάλο λάθος», λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Zaluzhny είναι δημόσιο πρόσωπο με μεγάλη υποστήριξη από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Ο Klitschko είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την ενότητα με τους ισχυρότερους και πιο δημοφιλείς ηγέτες, αποφεύγοντας την αποδυνάμωση των πολιτικών δομών του Κιέβου.
O δήμαρχος ζήτησε επίσης εξηγήσεις από τον Zelensky για τους ακριβείς λόγους της απόλυσης του Zaluzhny.
Πιστεύει ότι η κίνηση «σοκάρισε» όλους τους Ουκρανούς πολίτες και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει ένας αρκετά ισχυρός λόγος που να δικαιολογεί την επιλογή του Zelensky.
Με αυτό, ο Klitschko σκληρύνει την κριτική του στον πρόεδρο, αμφισβητώντας σιωπηρά τη νομιμότητα των αποφάσεών του.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Αμερικανικός στρατός δεν θα πάει στην Ουκρανία… δεν σχολιάζουμε τους Γάλλους για τα περί δειλίας

Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Kirby σχολιάζοντας την έκκληση του Γάλλου προέδρου Macron προς τους συμμάχους να μην είναι δειλοί.
«Δεν πρόκειται να αναλύσω τα λόγια του προέδρου Macron.
Θέλω να πω, έχει σίγουρα κάθε δικαίωμα και ικανότητα να μιλά για τον εαυτό του στις απόψεις του.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω για τον Πρόεδρο Biden.
«Ήταν επίσης πολύ ξεκάθαρος από την αρχή αυτού του πολέμου. Δεν πρόκειται να υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος να πολεμούν εντός της Ουκρανίας» σημείωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δεν ζητά από τους συμμάχους να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, τόνισε ο John Kirby.
«Ο Πρόεδρος Zelensky δεν το ζητάει αυτό.
Ζητά απλώς τα εργαλεία και τις δυνατότητες.
Ποτέ δεν ζήτησε ξένα στρατεύματα να πολεμήσουν για τη χώρα του.
Αυτός και τα στρατεύματά του θέλουν να το κάνουν, αλλά χρειάζονται τα εργαλεία και αυτό χρειαζόμαστε».
Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι σε μια συνάντηση στο Παρίσι, όπου εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών χωρών συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία, το θέμα της πιθανής ανάπτυξης από τις δυτικές χώρες των δικών τους χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συναίνεση για το θέμα αυτό, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

Stephane Sejourne (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Γαλλία να μην περάσει την κόκκινη γραμμή συνενοχής στην ουκρανική σύγκρουση

Η Γαλλία δεν θα περάσει τα όρια της συνενοχής στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne στη γαλλική τηλεόραση.
«Δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ το όριο της συνενοχής στην ουκρανική σύγκρουση και δεν θα το περάσουμε», τόνισε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον Sejourne, «το μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία είναι απολύτως σαφές: το Παρίσι θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στο Κίεβο».
Προηγουμένως, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε, μιλώντας ενώπιον συμπατριωτών στην Πράγα, κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους «να μην δείχνουν δειλία» σε σχέση με την ουκρανική σύγκρουση.

Sergei Naryshkin (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών): Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων για ανατρεπτικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία συμμετέχουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων για ανατρεπτικές δράσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin.
«Οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα οι Βρετανοί, συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και αξιωματικών πληροφοριών για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών εργασιών εναντίον της Ρωσίας».
Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες.
Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούν ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνορεύουν με το ρωσικό έδαφος, σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
«Το γεγονός ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συμμετείχαν στην εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση Ουκρανών αξιωματικών πληροφοριών είναι ένα προφανές γεγονός», πρόσθεσε ο Sergei Naryshkin
Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι New York Times, επικαλέστηκαν πρώην και νυν αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ουκρανία, αναφέροντας ότι τα τελευταία 8 χρόνια, η Ουάσιγκτον, με την υποστήριξη της CIA, δημιούργησε 12 μυστικές εγκαταστάσεις στην επικράτεια της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας κοντά στα σύνορά της με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί συνεργάστηκαν στενά, μεταξύ άλλων και με τον νυν επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov.
Επιπλέον, εκπαίδευσαν κατασκόπους που δρούσαν στη Ρωσία, την Ευρώπη, την Κούβα και άλλα μέρη όπου ήταν παρόντες Ρώσοι.
Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον διευθυντή της FSB Alexander Bortnikov.

Οι αγωγοί Nord Stream ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες, δήλωσε ο Sergei Naryshkin.
«Είχαμε, φυσικά, έμμεσα σημάδια για το ποιος το έκανε.
Αν και αυτά τα έμμεσα σημάδια έδειξαν τους ίδιους συντελεστές του εγκλήματος».
«Το μωσαϊκό έχει σχηματιστεί.
Και αυτό το μωσαϊκό δείχνει προφανώς τους ενόχους» τόνισε ο Naryshkin.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Victoria Nuland παραιτήθηκε επειδή δεν υπάκουσε, διαφωνούσε με τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω ριζικών διαφωνιών με την πολιτική του Λευκού Οίκου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι: αυτή δεν είναι οικειοθελής απόφασή της.
Δεν είναι πλέον σύμφωνη με την πολιτική που ακολουθούν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, η Nuland αναγκάζεται να παραιτηθεί επειδή δεν θα υποκύψει ποτέ στις απόψεις του Λευκού Οίκου: οι πεποιθήσεις της είναι πολύ ισχυρές και η θέση της στην αμερικανική πολιτική είναι πολύ υψηλή.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών επέτρεψε στον εαυτό της, μεταξύ άλλων, ρητορική που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ουάσιγκτον στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter χαρακτήρισε την παραίτηση της Nuland μέρος της προετοιμασίας του Biden για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
«Η κυβέρνηση Biden αξιολογεί τώρα την πραγματικότητα.
Έχουν μια επιλογή στα χέρια τους και η Ουκρανία γίνεται μεγάλο πρόβλημα.
Το ερώτημα είναι πώς να μετριαστούν οι συνέπειες της αναπόφευκτης νίκης της Ρωσίας»
Η Nuland, που θεωρείται η κύρια αρχιτέκτονας της αντιρωσικής πορείας και της ουκρανικής πολιτικής της αμερικανικής διπλωματίας, τερματίζει μια 35χρονη καριέρα αφότου διορίστηκε στη θέση της πρώτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, της δεύτερης στην ιεραρχία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. 
Ο αξιωματούχος κατείχε τη θέση σε προσωρινή βάση από τον περασμένο Ιούλιο μετά την αποχώρηση της Wendy Sherman.

Zakharova (Ρωσία) για παραίτηση Nuland: Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα ίχνη τους και την αποτυχία στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα ίχνη τους και την αποτυχία τους στην Ουκρανία υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova αναφερόμενη στην παραίτηση της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Sputnik, η Zakharova υποστηρίζει πως η παραίτηση της Nuland είναι ένα από τα σημάδια της πλήρους αποτυχίας της αμερικανικής πολιτικής στο ουκρανικό ζήτημα.
«Θα επιχειρήσουν να καλύψουν τα ίχνη τους, μέσω αντίστοιχων παραιτήσεων, απολύσεων και προσπαθειών να επανεκκινήσουν όλη αυτή την ιστορία που σχετίζεται με την αποτυχία της εξωτερικής τους πολιτικής και των λανθασμένων υπολογισμών τους.
Πρόκειται για μια σταθερή, στη βάση της συνέχειας, προδοσίας των ΗΠΑ στους συμμάχους τους.
Ποτέ οι ΗΠΑ δεν το άλλαξαν αυτό» υποστήριξε η Zakharova, αναφέροντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky και το περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζουν αυτό.

Να απαντήσουν Λευκός Οίκος και State Department για τα F-35 στην Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος και το State Department πρέπει να απαντήσουν σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως αμερικανικά F-35 έκαναν πτήσεις πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova.
«Έγιναν γνωστές νέες λεπτομέρειες για την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Στις 4 Μαρτίου, δημοσίευμα του Bulgarian Military επικαλέστηκε τα λόγια του Υπουργού Άμυνας της Σιγκαπούρης σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών αεροσκαφών F-35 αεροσκάφη πάνω από το ουκρανικό έδαφος προκειμένου να «προσδιορίσουν την ακριβή θέση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων και να μεταφέρουν δεδομένα πληροφοριών σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτές τις μέρες, ενδεχομένως σήμερα ή αύριο, ο Λευκός Οίκος και το State Department θα απαντήσουν στην ερώτηση των δικών τους δημοσιογράφων, γιατί το αμερικανικό κοινό ενδιαφέρεται για το πώς εξελίσσονται τα γεγονότα» υποστήριξε η Zakharova.
«Έχουμε μιλήσει εδώ και καιρό για την άμεση και ενεργή συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού της Δύσης στη διαχείριση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων τους, στην επιλογή στόχων» υπογράμμισε η Zakharova, αναφέροντας πως κανείς δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά γεγονότα κάτω από το χαλί.

Παίζουν με τη φωτιά οι Βρετανοί – Με Typhoon επιχείρησαν να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30 εμπόδισε τη βρετανική Πολεμική Αεροπορία να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τετάρτη (6/3/2024).
Τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου στη Μαύρη Θάλασσα εντόπισαν τρεις εναέριους στόχους.
Για να αποφευχθεί η παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου, ένα μαχητικό Su-30 απογειώθηκε.
Το πλήρωμα εντόπισε τους εναέριους στόχους, όπως το αεροσκάφος ηλεκτρονικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 και δύο μαχητικά Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνεται ότι όταν το Su-30 πλησίασε, τα βρετανικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τον ρωσικό εναέριο χώρο και μετά το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του.

Pistorius (υπουργός Άμυνας Γερμανίας): Άχρηστες οι δηλώσεις Macron

Τεράστιο είναι το χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για την ουκρανική κρίση, καθώς ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorious ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε … άχρηστη την προτροπή του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron προς τους Συμμάχους ότι δεν πρέπει να δειλιάσουν όσον αφορά τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία.
«Κατά την άποψή μου, δεν χρειαζόμαστε συζητήσεις για τη χρήση χερσαίων δυνάμεων ή για μεγαλύτερο ή λιγότερο θάρρος.
Πρέπει να επικεντρωθούμε σε πιο πιεστικά προβλήματα.
Όπως στην αποτελεσματική και ταχεία αύξηση της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας, για παράδειγμα, στην παραγωγή πυρομαχικών για πυροβολικό και συστήματα αεράμυνας» υποστήριξε ο Pistorius, όπως μεταδίδει η Tagesschau.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο πραγματικός εχθρός των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να ξεκινούν πολέμους σε άλλες χώρες και να επικεντρωθούν στην εσωτερική πολιτική, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου Douglas McGregor.
«Είναι καιρός να σταματήσουμε να πολεμάμε στο εξωτερικό! Αντιμετωπίζουμε μια πολύ πιο σοβαρή απειλή στο εσωτερικό", τόνισε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ο πραγματικός εχθρός του αμερικανικού λαού βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.
«Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι ο εχθρός βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, αυτός είναι που σέρνει τη χώρα στο βάλτο», συνόψισε ο Αμερικανός αξιωματικός.
Ο Douglas McGregor εξέφρασε την άποψη ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας πόλεμος με οποιονδήποτε.
Έκανε τη δήλωσή του με φόντο τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση στα αμερικανικά νότια σύνορα.
Ένας νέος γύρος επιδείνωσης ξεκίνησε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ , κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, επέτρεψε την αφαίρεση του συρματοπλέγματος που είχαν τοποθετήσει οι αρχές του Τέξας κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες άλλων 25 πολιτειών της Αμερικής, κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden για απροθυμία να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση.
Οι ΗΠΑ βλέπουν επίπεδα ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης, με τους συνοριακούς αξιωματούχους να καταγράφουν 302.000 παράνομες διελεύσεις των συνόρων τον Δεκέμβριο 2023, τον μεγαλύτερο αριθμό σε έναν μήνα.

New York Times: Η αμυντική γραμμή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποδείχθηκε εκπληκτικά αδύναμη

Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί.
Και δεν είναι μόνο η έλλειψη ανθρώπων και όπλων, σημειώνουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Υπάρχει ένας άλλος σημαντικός λόγος.
Οι New York Times ανέλυσαν εικόνες από την εμπορική δορυφορική εταιρεία Planet Labs και τρομοκρατήθηκαν.
Οι οχυρώσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δυτικά της Avdiivka είναι «αραιές, υποτυπώδεις τάφροι».
Αυτές οι αμυντικές γραμμές είναι «παραδόξως αδύναμες».
«Δεν υπάρχουν αρκετές δομές ικανές να επιβραδύνουν τα ρωσικά τανκς και να προστατεύουν τους κύριους δρόμους», σημειώνουν οι New York Times.
Η Ουκρανία είχε αρκετό χρόνο για να σκάψει σωστά, αφού οι μάχες για την Avdiivka διήρκεσαν περισσότερο από ένα μήνα.
Αυτό όμως δεν συνέβη.

Ως αποτέλεσμα, τα ρωσικά στρατεύματα κάλυψαν περίπου έξι χιλιόμετρα μέσα σε λίγες μέρες, παίρνοντας τον έλεγχο αρκετών οικισμών.
Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, πρόκειται για «μια μικρή αλλά ασυνήθιστα γρήγορη πρόοδο σε σύγκριση με προηγούμενες επιθετικές επιχειρήσεις».
Ουκρανοί στρατιωτικοί αναγνωρίζουν το πρόβλημα.
«Οι κρίσιμες απώλειες των στρατευμάτων μας στο μέτωπο και η κατάληψη της γης μας από τους Ρώσους οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη προετοιμασμένων αμυντικών γραμμών»

«Ήμασταν σοκαρισμένοι»

Η αποτυχία των ουκρανικών στρατευμάτων μηχανικών είναι ιδιαίτερα εμφανής στο πλαίσιο της ισχυρής ρωσικής άμυνας, η οποία ματαίωσε την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι του 2023.
«Ενώ η Ρωσία κατασκευάζει οχυρώσεις υψηλής ποιότητας σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από τον Οκτώβριο του 2022, η Ουκρανία, που υπερασπίζεται τον εαυτό της από έναν εχθρό που υπερτερεί σε αριθμό και όπλα, δεν κάνει απολύτως τίποτα».
Οι New York Times αναφέρουν ως παράδειγμα δορυφορικές εικόνες ρωσικών αμυντικών δομών κοντά στο χωριό Verbovoye στην περιοχή Zaporozhye.
Το έργο των στρατιωτικών μηχανικών της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στη ζώνη Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας
«ξεκινά με μια λωρίδα αρκετά φαρδιά ώστε να παγιδεύει τα προωθούμενα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα, ακολουθούμενη από ένα δίκτυο από τσιμεντένια εμπόδια γνωστά ως «δόντια του δράκου» και, τέλος, θέσεις πεζικού», αναφέρουν οι New York Times.
Το καλοκαίρι, η Wall Street Journal σημείωσε πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «σοκαρίστηκαν» από τη δύναμη των ρωσικών οχυρώσεων.
Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αμυντικές γραμμές.
Τα χαρακώματα σκάφτηκαν με μπουλντόζες και ενισχύθηκαν με σκυρόδεμα.
Ετοίμασαν καταφύγια για τανκς και άλλο εξοπλισμό", ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο Viktor Orban της Ουγγαρίας θα συζητήσει με τον Trump πως θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία - Κρίσιμη συνάντηση 8 Μαρτίου 2024

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban θα συζητήσει το πώς θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία στις 8 Μαρτίου στη Φλόριντα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó.
«Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να συζητήσουμε με τον Trump είναι πώς θα επιτύχουμε την ειρήνη στην Ουκρανία και στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης», είπε ο Szijjarto.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βουδαπέστη πιστεύουν ότι «η ειρήνη στην Ουκρανία θα έρθει με τον Trump».
«Και χωρίς την εκλογή του, βλέπουμε πολύ λιγότερες ελπίδες για ειρήνη στο άμεσο μέλλον στην Ουκρανία από ότι στην περίπτωση της εκλογής του.
Καταλαβαίνουμε ότι με τη θέση μας δεν εκπροσωπούμε την πλειοψηφία στην Ευρώπη.
Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι για αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Szijjártó, ωστόσο, τόνισε ότι η Ουγγαρία «δεν θέλει να πει στους Αμερικανούς ποιον να επιλέξουν και ποιον όχι».
«Σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμα των Αμερικανών να επιλέγουν τον πρόεδρό τους και συνεργαζόμαστε πάντα με εκείνους τους Αμερικανούς προέδρους και διοικήσεις που εκλέγονται», είπε ο υπουργός.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Szijjártó, «η εμπειρία δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Προέδρου Trump, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ουγγαρίας ήταν σε απολύτως υψηλό επίπεδο, και ταυτόχρονα, υπό τον Trump, δεν υπήρχαν μεγάλοι παγκόσμιοι πόλεμοι».
«Αν ρωτήσετε λοιπόν υπό ποιον θα ήταν δυνατό να επιστρέψει ο κόσμος στην παγκόσμια ασφάλεια και υπό ποιον θα ήταν δυνατό να βελτιωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ουγγαρίας, τότε, προφανώς, είναι ο Πρόεδρος Trump. Με βάση την εμπειρία» τόνισε ο Szijjártó.
Κατά τη γνώμη του, εάν ο Trump είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020, η σύγκρουση «δεν θα είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία και αυτή η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα είχε επιλυθεί πολύ πιο γρήγορα».
Όπως πιστεύει ο Szijjártó, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ισχυρή ηγεσία, χρησιμεύουν ως σταθεροποιητικός παράγοντας σε παγκόσμια κλίμακα.
Κατά τους Ούγγρους η σύγκρουση στην Ουκρανία θα καταλήξει αναπόφευκτα με διαπραγματεύσεις, γιατί, όπως πιστεύει ο Szijjártó, «το Κίεβο δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία» και «η Ρωσία δεν μπορεί να νικήσει ολόκληρη τη Δύση».
Σύμφωνα με τον Szijjártó, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν και τόσο λιγότερες καταστροφές θα σημειωθούν.

Evgeny Balitsky (Zaporizhia): Ελπίζουμε σύντομα να απελευθερώσουμε όλη την περιοχή της Zaporizhia

Ο κυβερνήτης της περιοχής Zaporozhye, Evgeny Balitsky, δήλωσε ότι ελπίζει για την πλήρη απελευθέρωση του υπόλοιπου τμήματος της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Zaporozhye, από το καθεστώς του Κιέβου στο εγγύς μέλλον.
«Είναι καλύτερα να κάνουμε αυτή την ερώτηση στον στρατό, αλλά ελπίζω το συντομότερο δυνατόν.
Ελπίζω, σε λίγους μήνες από σήμερα μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να απελευθερωθεί η περιοχή Zaporozhye...
Πιστεύω στις Ένοπλες Δυνάμεις μας , με τη σοφία του προέδρου μας και σε μια γρήγορη νίκη», είπε ο Evgeny Balitsky στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας, απαντώντας στο ερώτημα πότε, κατά τη γνώμη του, θα είναι δυνατή η πλήρης απελευθέρωση του εδάφους της περιοχής Zaporozhye.
Η περιοχή Zaporozhye είναι μια περιοχή της Ρωσίας που βρίσκεται στο κάτω ρου του Δνείπερου.
Έγινε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022.
Το Κίεβο δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της έκφρασης βούλησης και συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή.
Επί του παρόντος, περισσότερο από το 70% της περιοχής Zaporozhye βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο το υπόλοιπο, συμπεριλαμβανομένου του περιφερειακού κέντρου - της πόλης Zaporozhye, κρατείται από ουκρανικά στρατεύματα.
Από τον Μάρτιο του 2023, διοικητικό κέντρο της περιοχής έγινε προσωρινά η πόλη της Μελιτόπολης.

Denis Pushilin (Donetsk): Η δυτική προπαγάνδα υπερεκτίμησε τα άρματα μάχης Abrams – Καταστρέφονται με ευκολία

Η ουκρανική διοίκηση έχει αναπτύξει τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης Abrams στην κατεύθυνση Avdiivka, τρία από τα οποία έχουν ήδη καταστραφεί, η δυτική προπαγάνδα υπερεκτίμησε αυτά τα τανκς, όπως απέδειξε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin.
«Πράγματι, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας ότι καταστράφηκαν τρία άρματα μάχης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης μεταφέρθηκαν στην κατεύθυνση Avdiivka.
Αξιολογώντας την αποτελεσματικότητα των αρμάτων μάχης Abrams, ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin σημείωσε ότι «πιθανώς η δυτική προπαγάνδα τα υπερεκτίμησε».
«Επειδή τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία να το δείξουν αυτό τώρα - όπως και πριν, στα προηγούμενα στάδια (των ειδικών επιχειρήσεων) χρησιμοποιώντας άλλη δυτική τεχνολογία, η οποία ήταν επίσης πολύ σοβαρά «φουσκωμένη» και οι δυνατότητές της ήταν υπερβολικές».
«Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κάποιο είδος άχρηστου τανκ ή ότι δεν αποτελεί απειλή.
Φυσικά, αποτελεί απειλή.
Αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποδεικνύουν κατά καιρούς ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες προκλήσεις».

Forbes: Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα με 100 εξόδους την ημέρα… καταστρέφουν κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας

Τα ρωσικά αεροσκάφη φαίνεται να συνεχίζουν να πραγματοποιούν σχετικά μεγάλο όγκο βομβαρδισμών στην Ουκρανία παρά τις αναφορές Ουκρανών αξιωματούχων ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν πολλά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τις τελευταίες εβδομάδες.
Το Forbes ανέφερε στις 4 Μαρτίου 2024 ότι τα ρωσικά αεροσκάφη Su-34, συνοδευόμενα από αεροσκάφη Su-35, πραγματοποιούν εκατό ή περισσότερες εξόδους την ημέρα για να πραγματοποιούν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης σε ουκρανικές θέσεις σε εμβέλεια 25 μιλίων (περίπου 40 χιλιόμετρα).
Οι New York Times ανέφεραν στις 5 Μαρτίου 2024 ότι οι ρωσικές τακτικές αλλάζουν για να εντείνουν τις επιχειρήσεις στον εναέριο τομέα και ότι η «πιο επιθετική» αεροπορική υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή βοήθησε τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν πρόσφατα στην ανατολική Ουκρανία.
Αυτές οι αναφορές υποδηλώνουν ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διατηρεί υψηλό ρυθμό αποστολών με σταθερές πτέρυγες στην Ουκρανία και πιθανώς είναι πρόθυμη να ανεχθεί κινδύνους για αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, πιθανότατα επειδή η ρωσική διοίκηση μπορεί να αποφάσισε ότι τα θετικά αποτελέσματα που δημιουργούνται υπερβαίνουν το κόστος που συνδέεται με την εκτέλεση τέτοιων αποστολών.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες ολίσθησης για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου και πιθανότατα επιχειρούν να αναπαράγουν τέτοια αποτελέσματα για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις αλλού στο μέτωπο.

Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί βαριές ήττες στο μέτωπο – Οι Ουκρανοί με drones χτυπούν το ρωσικό ναυτικό

Μέσα στις βαριές ήττες στην πρώτη γραμμή, η Ουκρανία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαβεβαιώσει τους προστάτες της για την ικανότητά της να συνεχίσει τον πόλεμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι στρατιώτες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ κλιμακώνουν τη σύγκρουση, εξαπολύοντας προκλήσεις στις ρωσικές πίσω περιοχές.
Στις 5 Μαρτίου, η Κριμαία δέχτηκε άλλη μια μαζική επίθεση.
Ένας από τους στόχους ήταν το ρωσικό περιπολικό Sergey Kotov που σταθμεύει στα ανατολικά της χερσονήσου.
Έγινε στόχος πολλών μη επανδρωμένων σκαφών, μερικά από τα οποία καταστράφηκαν.
Το πλήρωμα προσπάθησε να αντεπιτεθεί μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να σώσει το πλοίο και εκκενώθηκε.
Το ρωσικό περιπολικό Sergey Kotov βυθίστηκε.
Το πλήρωμά του είχε την ευρύτερη εμπειρία στην απόκρουση ουκρανικών επιθέσεων και είχε κερδίσει προηγουμένως τουλάχιστον τρεις μάχες εναντίον μη επανδρωμένων σκαφών.
Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από τις συνεχείς επιθέσεις των μη επανδρωμένων drones επιφανείας, που παράγονται και συντονίζονται από τον στρατό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα μιας άλλης συνδυασμένης επίθεσης στις 14 Φεβρουαρίου 2024, το ρωσικό ναυτικό έχασε το μεγάλο αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov το οποίο δέχτηκε επίθεση κοντά στη νότια ακτή της χερσονήσου.
Στις 31 Ιανουαρίου 2024, ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη βύθισαν το πυραυλικό σκάφος Ivanovets, το οποίο μπήκε στη μάχη κοντά στη λίμνη Donuzlav.
Στις 10 Νοεμβρίου, μη επανδρωμένα σκάφη χτύπησαν δύο σκάφη απόβασης στη δυτική Κριμαία, αλλά παρά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας η καταστροφή τους δεν επιβεβαιώθηκε.
Περισσότερα ρωσικά πλοία υπέστησαν ζημιές από τα ουκρανικά χτυπήματα, αλλά μπορούσαν να επισκευαστούν.
Οι περισσότερες επιθέσεις αποκρούστηκαν από τα ρωσικά πληρώματα, ειδικά στην αρχή της ανάπτυξης των επιφανειακών drones στον πόλεμο, αλλά οι ουκρανικές τακτικές εξελίσσονται και ο αριθμός των drones που αναπτύσσονται σε μία μόνο επίθεση αυξάνεται.

Οι νίκες των μη επανδρωμένων σκαφών επί των πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνουν τη θανατηφόρα αποτελεσματικότητά τους.
Τα μεγάλα ρωσικά πλοία δεν έχουν ακόμη μάθει πώς να αντιστέκονται στις επιθέσεις σμήνους από φθηνά και μικρά εχθρικά drones, ενώ το ρωσικό ναυτικό δεν έχει ακόμη προστατεύσει τον στόλο του και τους κόλπους του.
Μια άλλη απειλή για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας αποτελούν οι πύραυλοι κρουζ του ΝΑΤΟ.
Από τον Σεπτέμβριο του 2023, οι πύραυλοι Storm Shadow έχουν καταστρέψει σοβαρά ένα ρωσικό πυραυλικό πλοίο μικρού μεγέθους, ένα υποβρύχιο, ένα μεγάλο πλοίο απόβασης και κατέστρεψαν άλλο ένα, σε τρία διαφορετικά λιμάνια της Κριμαίας.
Παρά τις μεγάλες απώλειες, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί την ικανότητα να εκτελεί όλα τα κύρια καθήκοντά του, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, της περιπολίας και της παροχής υποστήριξης σε χερσαίες επιχειρήσεις.
Όλες οι επιθέσεις στην Κριμαία εξαπολύονται από τον στρατό του ΝΑΤΟ, ο οποίος πλήρωσε για τα drones, προμήθευσε τους πυραύλους και συντόνιζε τα χτυπήματα.
Η καταστροφή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους δυτικούς πολεμοκάπηλους, οι οποίοι θα έπαιζαν αποφασιστικό ρόλο στον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Μαζική επίθεση από Ρωσικά drone έπληξε την περιοχή της Οδησσού

Το βράδυ της 5ης Μαρτίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλαπλά πλήγματα στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν στόχους στις ανατολικές περιοχές στις πίσω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Volchansk στην περιοχή Kharkiv και στις περιοχές Pokrovsk και Slavyansk αλλά η κύρια κατεύθυνση των ρωσικών χτυπημάτων ήταν η περιοχή της Οδησσού, η οποία δέχτηκε μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις.
Παρά τους ισχυρισμούς της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την κατάρριψη των 18 από τα 22 drones καμικάζι «Geran-2», πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Οδησσού.
Οι στόχοι περιελάμβαναν λιμενική υποδομή, εξοπλισμό αεράμυνας/ηλεκτρονικού πολέμου και σημεία φιλοξενίας Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μαχητικών.
Συνολικά, επιβεβαιώθηκαν ρωσικά πλήγματα σε τουλάχιστον επτά περιοχές.

Στο Λιμάνι στο Yuzhny στην Οδησσό, που χρησιμοποιείται για την αποστολή στρατιωτικού φορτίου, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και drones.

Το αεροδρόμιο Gidroport που βρίσκεται στα περίχωρα του χωριού Naberezhnoe, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκε ένα κινητό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων NASAMS.

Τουλάχιστον δύο ρωσικά UAV έπληξαν το κτίριο του νευρολογικού τμήματος του Σανατορίου Hadjibey για παιδιά που βρίσκεται στο χωριό Usatovo.
Η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση μιας από τις νεοσύστατες ταξιαρχίες της ουκρανικής εδαφικής άμυνας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τουλάχιστον 13 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ρωσικά UAV έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο χωριό Dachnoye, βορειοδυτικά της Οδησσού.
Μια σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού από και προς την Οδησσό διασχίζει αυτό το χωριό.
Σύμφωνα με ορισμένες τοπικές αναφορές, στόχος ήταν η στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη δασική περιοχή κοντά στο χωριό

Τα ρωσικά πλήγματα στο Chernomorskoe (Chabanka) φέρεται να κατέστρεψαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης της 28ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και τα υπόστεγα με μη επανδρωμένα σκάφη.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή, τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας που είχαν αναπτυχθεί στην Οδησσό εξαπέλυσαν πλήγματα από τα όρια της πόλης, θέτοντας απειλή για τον τοπικό άμαχο πληθυσμό.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν σε λίγες ώρες 68 ουκρανικά drones στην Kherson

Στρατιώτες της ρωσικής ομάδας μάχης Dnepr κατέστρεψαν 68 drones στην περιοχή Kherson την περασμένη ημέρα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo.
«Την τελευταία ημέρα, οι απώλειες του εχθρού στην περιοχή ευθύνης της ομάδας μάχης Dnepr ανήλθαν συνολικά σε δύο άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα πέντε πυροβόλα και όλμους, δύο οχήματα και έναν σταθμός ραντάρ.
Περίπου 68 drones που καταρρίφθηκαν ή κατεστάλησαν.
Χτυπήματα έγιναν σε 35 προσωρινές βάσεις», έγραψε στο Telegram.
Ο Saldo είπε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ενέτειναν τα χτυπήματα σε στόχους στη βόρεια όχθη των εκβολών του Δνείπερου.
5march2024_Ukraine_Odesa_Map-2-768x413.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_5_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_5_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_5_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_March_5_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης