Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης κυβίστηση από τον Γάλλο ΥΠΕΞ - «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στον πόλεμο στέλνοντας στρατό στην Ουκρανία»

Πλήρης κυβίστηση από τον Γάλλο ΥΠΕΞ - «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στον πόλεμο στέλνοντας στρατό στην Ουκρανία»
«Δεν έχουμε υπερβεί ποτέ το όριο της συνενοχής στη σύγκρουση και δεν θα το περάσουμε», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας
H Γαλλία δεν θα περάσει την κόκκινη γραμμή που θα την καταστήσει συνένοχη στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Δεν έχουμε υπερβεί ποτέ το όριο της συνενοχής στη σύγκρουση και δεν θα το περάσουμε», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, «μαζεύοντας» έτσι την προηγούμενη δήλωση του Macron για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ολοκληρώνοντας ... με θρίαμβο την κυβίστηση του Παρισιού.
Σύμφωνα με τον Sejournet, «το μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία είναι πολύ σαφές».
Ωστόσο, αυτό περιορίζεται στο γεγονός ότι «το Παρίσι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο».
Υπενθυμίζεται πως μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου, ο Macron αποκάλυψε πως οι συμμετέχοντες εξέτασαν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Αν και δεν επιτεύχθηκε συναίνεση για αυτό το θέμα, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον.
Μετά τη διάσκεψη, οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.
Ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne είχε δηλώσει την επόμενη μέρα ότι η παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να χρειαστεί για την παροχή ορισμένων τύπων βοήθειας, για παράδειγμα, σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, αλλά μια τέτοια παρουσία δεν συνεπάγεται επ' ουδενί την άμεση συμμετοχή τους στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης