Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τα σχέδια Macron για νατοϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία ωθούν τον πλανήτη στο χείλος του πυρηνικού πολέμου

Ρωσία: Τα σχέδια Macron για νατοϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία ωθούν τον πλανήτη στο χείλος του πυρηνικού πολέμου
«Γι' αυτό τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ επικίνδυνες» τονίζει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας
Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποκαλύπτουν την ανευθυνότητα των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι ωθούν τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας Sergey Naryshkin, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviov Live.
Όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη εάν τέτοιες δηλώσεις ωθούν τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου, ο Naryshkin τόνισε αφοπλιστικά, «Ναι».
Ενώ υπερθεμάτισε υποστηρίζοντας πως η ρητορική της Δύσης «δείχνει υψηλό επίπεδο πολιτικής ευθύνης των σημερινών ηγετών των ευρωπαϊκών χωρών, στην προκειμένη περίπτωση, του Γάλλου προέδρου. Είναι λυπηρό να το βλέπουμε αυτό, λυπηρό να καταλαβαίνουμε ότι οι σημερινοί ηγέτες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ δεν έχουν την ικανότητα να διαπραγματευτούν και συχνά αποδεικνύουν την έλλειψη κοινής λογικής. Γι' αυτό τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ επικίνδυνες».
Υπενθυμίζεται πως μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου, ο Macron αποκάλυψε πως οι συμμετέχοντες εξέτασαν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Αν και δεν επιτεύχθηκε συναίνεση για αυτό το θέμα, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον.
Μετά τη διάσκεψη, οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne δήλωσε την επόμενη μέρα ότι η παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να χρειαστεί για την παροχή ορισμένων τύπων βοήθειας, για παράδειγμα, σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, αλλά μια τέτοια παρουσία δεν συνεπάγεται επ' ουδενί την άμεση συμμετοχή τους στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης