Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας πριν το Ραμαζάνι

Biden: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας πριν το Ραμαζάνι
«Καμιά δικαιολογία» για το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Για μία «πολύ επικίνδυνη» κατάσταση εάν το Ισραήλ και η Hamas δεν καταλήξουν σε εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι το Ραμαζάνι, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.
«Αν βρεθούμε σε συνθήκες όπου αυτό συνεχιστεί μέχρι το Ραμαζάνι, η κατάσταση σε Ισραήλ και Ιερουσαλήμ θα είναι πολύ επικίνδυνη», είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμιά δικαιολογία» για το Ισραήλ να μην επιτρέψει περισσότερες προμήθειες βοήθειας στην περιοχή.
Το Ραμαζάνι θα ξεκινήσει στις 10 ή 11 Μαρτίου, ανάλογα με το σεληνιακό ημερολόγιο.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανέφερε πως η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εντελώς απαράδεκτη» και ότι το Ισραήλ πρέπει «να μεγιστοποιήσει κάθε δυνατό μέσο και κάθε δυνατή μέθοδο για να παρασχεθεί βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ευκαιρία κατάπαυσης πυρός».
«Έχουμε την ευκαιρία για άμεση κατάπαυση πυρός, που μπορεί να φέρει τους ομήρους στην πατρίδα τους και να αυξήσει κατακόρυφα την ποσότητα της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα. Εναπόκειται στη Hamas να λάβει αποφάσεις σχετικά με το εάν είναι έτοιμη να συμμετάσχει σ' αυτή την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε, κηρύσσοντας την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου Κατάρ και ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, δήλωσε ότι «εναπόκειται στη Hamas να αποδεχθεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός».
«Είναι επείγον, ανεξάρτητα από την κατάπαυση του πυρός, να αυξηθεί κατακόρυφα η ποσότητα βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα. Η κατάσταση για παιδιά, γυναίκες, άνδρες εν μέσω πυρών είναι απαράδεκτη και μη βιώσιμη».
«Απαιτούνται περισσότερα περάσματα και περισσότερη βοήθεια, που θα πρέπει να μεταφέρεται σε όσους τη χρειάζονται», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης