Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία αγοράζει δεκάδες χιλιάδες εκτοξευτές χειροβομβίδων AT4 από τη Σουηδία

Η Πολωνία αγοράζει δεκάδες χιλιάδες εκτοξευτές χειροβομβίδων AT4 από τη Σουηδία
Η συμφωνία προβλέπει επίσης την προμήθεια της απαραίτητης υποδομής, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων στοιχείων κρίσιμων για την αποτελεσματική χρήση αυτών των όπλων
Η Πολωνία ενισχύει ενεργά τις αμυντικές της ικανότητες υπογράφοντας μια σημαντική συμφωνία με τη σουηδική εταιρεία SAAB για την αγορά αντιαρματικών εκτοξευτών χειροβομβίδων αξίας περίπου 1,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamis.
Στο πλαίσιο των σημερινών γεωπολιτικών εντάσεων, η Πολωνία σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές της δαπάνες, σχεδιάζοντας να δαπανήσει περίπου το 4% του ΑΕΠ της για την άμυνα φέτος.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Kosinyak-Kamis τόνισε ότι οι αγορασθέντες αντιαρματικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων Σουηδίας έχουν ήδη αποδειχθεί «ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο στο ουκρανικό μέτωπο».
Η Πολωνία αναμένει να λάβει αρκετές δεκάδες χιλιάδες αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων Carl-Gustav M4, σχεδιασμένους για την καταπολέμηση όλων των τύπων σύγχρονων οχημάτων μάχης, μαζί με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης την προμήθεια της απαραίτητης υποδομής, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων στοιχείων κρίσιμων για την αποτελεσματική χρήση αυτών των όπλων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης