Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο NATO
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Tamás Sulyok υπέγραψε σήμερα 5/3 το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.
Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις 26 Φεβρουαρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα ιστορικό βήμα της σκανδιναβικής χώρας, που τήρησε ουδετερότητα κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και του Ψυχρού Πολέμου.
Με την έγκριση της ένταξης από την Ουγγαρία, ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού στη Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο χώρες υπέγραψαν μια αμυντική συμφωνία.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου υπέγραψε την επικύρωση του πρωτοκόλλου την περασμένη εβδομάδα και το προώθησε για έγκριση στο γραφείο του προέδρου της χώρας. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δεχόταν πιέσεις από τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ να επισφραγίσει την ένταξη της Σουηδίας σύντομα.
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Pål Jonson χαρακτήρισε «πολύ θετική εξέλιξη» την έγκριση του πρωτοκόλλου από τον πρόεδρο της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης