Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ - Λύθηκε το μυστήριο: Η απάντηση της Michelle Obama για το αν θα είναι υποψήφια Πρόεδρος

Εκλογές ΗΠΑ - Λύθηκε το μυστήριο: Η απάντηση της Michelle Obama για το αν θα είναι υποψήφια Πρόεδρος
Οι εικασίες σχετικά με την αντικατάσταση του Joe Biden οξύνθηκαν, όταν ο ειδικός σύμβουλος, Robert Hair, δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τον κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ,
Η Michelle Obama απέκλεισε την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ, βάζοντας τέλος στις εικασίες ότι θα έμπαινε στο παιχνίδι την τελευταία στιγμή για να δώσει στους Δημοκρατικούς μια εναλλακτική λύση αντί του Joe Biden.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Daily Mail», η άλλοτε Πρώτη Κυρία διατηρεί δυναμική στην πολιτική των Δημοκρατικών, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια απομακρύνεται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική σκηνή.
«Όπως έχει εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle, δεν θα είναι υποψήφια για την Προεδρία», δήλωσε στο NBC News η Κρίσταλ Κάρσον, διευθύντρια Επικοινωνίας του γραφείου της, προσθέτοντας: «Η κυρία Ομπάμα υποστηρίζει την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις».
Πρόσφατη έρευνα της Rasmussen διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των Δημοκρατικών υποστηρίζει την αντικατάσταση του  Joe Biden για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και από αυτούς περισσότεροι Δημοκρατικοί θα ήθελαν να δουν τη Μισέλ Ομπάμα στη θέση του (20%) από ό,τι την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις (15%).
Ωστόσο, η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα και έχει παραδεχθεί ότι είναι «τρομοκρατημένη» από το πιθανό αποτέλεσμα των φετινών εκλογών. Η ίδια είχε δηλώσει, τον Ιανουάριο, σε podcast το εξής: «Τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές; Είμαι τρομοκρατημένη για το τι θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί, επειδή οι ηγέτες μας έχουν σημασία. Ποιον επιλέγουμε, ποιος μιλάει για εμάς, μας επηρεάζει με τρόπους που μερικές φορές νομίζω ότι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένους».
Επίσης, πέρσι, η Michelle Obama είχε εξηγήσει στην Όπρα Γουίνφρεϊ γιατί δεν θα είναι υποψήφια για το αξίωμα της Προέδρου των ΗΠΑ. «Η πολιτική είναι δύσκολη», είχε πει σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο Netflix, σημειώνοντας το εξής: «Και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, πρέπει να το θέλουν. Πρέπει να είναι μέσα στην ψυχή σας, γιατί είναι τόσο σημαντικό. Δεν είναι στην ψυχή μου».
Οι εικασίες σχετικά με την αντικατάσταση του Joe Biden οξύνθηκαν, όταν ο ειδικός σύμβουλος, Robert Hair, δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τον κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία τον χαρακτήριζε ως «ηλικιωμένο» και «ξεχασιάρη» και, ως εκ τούτου, ακατάλληλο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης