Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blanchard: Σε δύο ψυχρούς πολέμους η Γαλλία, με Ρωσία και κλιματική αλλαγή

Blanchard: Σε δύο ψυχρούς πολέμους η Γαλλία, με Ρωσία και κλιματική αλλαγή
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος
Σχετικά Άρθρα
Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Olivier Blanchard, κάνοντας λόγο για «ψυχρούς πολέμους» στους οποίους έχει εισέλθει η Γαλλία χωρίς να το έχει ακόμη συνειδητοποιήσει.
Συγκεκριμένα, ο γνωστός οικονομολόγος αναφέρθηκε στις «μάχες» με τη Ρωσία και την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου Macron για στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde», εκτίμησε ότι το κόστος αυτών των δύο ψυχρών -προς το παρόν- πολέμων είναι ήδη μεγάλο και ενδέχεται να αυξηθεί έτι περισσότερο.
«Οι Γάλλοι δεν αισθάνονται πως βρίσκονται σε πόλεμο και κάποιος θα πρέπει να τους το πει και να τους το εξηγήσει», σχολίασε.
Επίσης, αναφορικά με την απόφαση που έλαβε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας για περικοπή στις κρατικές δαπάνες κατά 10 δισεκ. ευρώ το 2024, σημείωσε ότι δεν είναι ενδεδειγμένη στην παρούσα οικονομική συγκυρία, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση των κρατικών εσόδων.
Τούτου λεχθέντος, προτείνει ευρωπαϊκό δανεισμό κατά το πρότυπο του προγράμματος «NextGenerationEU».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης