Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από το ρωσικό ΥΠΕΞ - Η Δύση σχεδιάζει μεγάλο ψηφιακό σαμποτάζ εν όψει των προεδρικών εκλογών

Αποκάλυψη από το ρωσικό ΥΠΕΞ - Η Δύση σχεδιάζει μεγάλο ψηφιακό σαμποτάζ εν όψει των προεδρικών εκλογών
Για «μεγάλη πίεση των εχθρών στο ρωσικό κράτος» κάνει λόγο ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται και ήδη πραγματοποιούν μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο την παραμονή των ρωσικών προεδρικών εκλογών, αλλά το εκλογικό σύστημα της χώρας επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα.
Η εν λόγω εξέλιξη αποκαλύφθηκε από τον πρεσβευτή του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Gennady Askaldovich σε συνεδρίαση της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την Προστασία της Κρατικής Κυριαρχίας και την Πρόληψη της Παρέμβασης στις Εσωτερικές Υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο πραγματοποιούνται και προετοιμάζονται από τη συλλογική Δύση και χάκερ από διαφορετικές χώρες. Να σας θυμίσω ότι μόνο στις δημοτικές εκλογές πέρυσι, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, αποκρούστηκαν περίπου 170 χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις μέσα σε μία μόλις ημέρα», υπενθύμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
«Είναι καλό που το εκλογικό μας σύστημα αποδείχθηκε ανθεκτικό στην εξωτερική επιρροή στον κυβερνοχώρο, αλλά αυτό είναι επίσης ένας δείκτης του πόσο μεγάλη είναι η πίεση των εχθρών στο ρωσικό κράτος», πρόσθεσε ο Askaldovich.
Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, το σύστημα του Υπουργείου Εξωτερικών είναι πλέον απολύτως έτοιμο να πραγματοποιήσει εκλογές στο εξωτερικό.
«Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει πρόωρη ψηφοφορία σε έξι ή επτά χώρες. Περίπου 435 άτομα ψήφισαν νωρίς. Όλα αυτά έγιναν ως συνήθως. <...> Έχουν πλέον σχηματιστεί 280 εκλογικά τμήματα. Για σύγκριση: στις εκλογές του 2018 είχαν διαμορφωθεί 394 εκλογικά τμήματα. Συγκροτήθηκαν εκλογικές επιτροπές, και ήδη παραδόθηκαν <....> ψηφοδέλτια», ξεκαθάρισε ως προς την εκλογική διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας έχει προγραμματίσει τις ρωσικές προεδρικές εκλογές για τις 17 Μαρτίου 2024.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει τρεις ημέρες: 15, 16 και 17 Μαρτίου.
Έτσι, αυτή θα είναι η πρώτη τριήμερη εκλογική διαδικασίας που θα αναδείξει τον αρχηγό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης