Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα και Ρωσία πρωτοπορούν και ετοιμάζουν πυρηνικό εργοστάσιο στο... φεγγάρι

Κίνα και Ρωσία πρωτοπορούν και ετοιμάζουν πυρηνικό εργοστάσιο στο... φεγγάρι
Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού σε ένα σεληνιακό πρόγραμμα
Η Μόσχα και το Πεκίνο "εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο" να τοποθετήσουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο φεγγάρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μεταξύ 2033 και 2035, δήλωσε ο Yuri Borisov.
Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού σε ένα σεληνιακό πρόγραμμα και ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει μια μέρα την κατασκευή σεληνιακών οικισμών.
«Σήμερα εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο ενός σχεδίου  για την παράδοση και εγκατάσταση μιας μονάδας ενέργειας στη σεληνιακή επιφάνεια μαζί με τους Κινέζους συναδέλφους μας», δήλωσε ο Yuri Borisov.
Εξήγησε ότι οι ηλιακοί συλλέκτες δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία μελλοντικών σεληνιακών οικισμών, ενώ η πυρηνική ενέργεια θα μπορούσε.

Μεγάλη πρόκληση

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πρόκληση... θα πρέπει να γίνει με αυτόματο τρόπο, χωρίς την παρουσία ανθρώπων», ανέφερε για το πιθανό σχέδιο.
Ο Yuri Borisov συζήτησε επίσης τα ρωσικά σχέδια για την κατασκευή ενός φορτηγού διαστημόπλοιου με πυρηνική ενέργεια.
Σημείωσε ότι όλα τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν το σχέδιο έχουν επιλυθεί, εκτός από την εξεύρεση λύσης για τον τρόπο ψύξης του πυρηνικού αντιδραστήρα.
«Πράγματι εργαζόμαστε πάνω σε ένα διαστημικό ρυμουλκό.
Αυτή την τεράστια, κυκλώπεια κατασκευή που θα είναι σε θέση, χάρη σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα και μια τουρμπίνα υψηλής ισχύος... να μεταφέρει μεγάλα φορτία από τη μια τροχιά στην άλλη, να συλλέγει διαστημικά συντρίμμια και να συμμετέχει σε πολλές άλλες εφαρμογές», εξήγησε.
Η πρώτη αποστολή της Ρωσίας στο φεγγάρι μετά από 47 χρόνια απέτυχε πέρυσι, αφού το διαστημόπλοιο Luna-25 βγήκε εκτός ελέγχου και συνετρίβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης