Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: «Υψωμένο μεσαίο δάχτυλο» της Ρωσίας στη Γερμανία οι υποκλοπές

SZ: «Υψωμένο μεσαίο δάχτυλο» της Ρωσίας στη Γερμανία οι υποκλοπές
H Γερμανία έχει αστραπιαία αναδειχθεί ως ο αγαπημένος εχθρός του Putin

Ως «υψωμένο μεσαίο δάχτυλο» της Ρωσίας προς τη Γερμανία χαρακτηρίζει η Süddeutsche Zeitung την υποκλοπή συνομιλίας υψηλόβαθμων Γερμανών στρατιωτικών αξιωματούχων αναφορικά με την πιθανότητα παράδοσης των γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
«Αν ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin ενδιαφερόταν μόνο να αποτρέψει τη χρήση του πυραύλου Taurus κατά της γέφυρας του Κερτς, η οποία κατασκευάστηκε παράνομα μεταξύ της Ρωσίας και της προσαρτημένης Κριμαίας, το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να μην έκανε τίποτα», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου σε άρθρο γνώμης.
«Ούτως ή άλλως ο Olaf Scholz δεν θέλησε να παραδώσει τους πυραύλους στην Ουκρανία».
Επομένως, σημειώνει η SZ «η επιχείρηση θα πρέπει να νοείται ως μέρος ενός υβριδικού πολέμου, ο οποίος δεν επιθυμεί κυρίως την προστασία των οδών ανεφοδιασμού στον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αλλά έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει τη μέγιστη ψυχολογική και πολιτική ζημιά στον εχθρό.
Στην προκειμένη περίπτωση, αυτός ο πολεμικός εχθρός δεν ονομάζεται Ουκρανία, αλλά Γερμανία», σχολιάζει η εφημερίδα.

O αγαπημένος εχθρός του Putin

«Στον κόσμο του Putin, η Γερμανία έχει αστραπιαία αναδειχθεί ως ο αγαπημένος εχθρός του. Είναι στόχος ρωσικής παραπληροφόρησης και κατασκοπείας εδώ και χρόνια. Τώρα όμως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ορθώς κάνει λόγο για πόλεμο πληροφοριών.
Το ερώτημα είναι τι προκύπτει από αυτή τη γνώση», αναρωτιέται η SZ.
«Στην πραγματικότητα, η Γερμανία θα πρέπει επιτέλους να οπλιστεί επαρκώς ενάντια σε μια επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό», σχολιάζει η εφημερίδα.
«Η φαινομενικά ανέμελη επικοινωνία από υψηλόβαθμους αξιωματικούς προκαλεί φόβους ότι αυτό δεν έχει ακόμα ληφθεί υπόψη ούτε καν στην Μπούντεσβερ», καταλήγει η εφημερίδα.
«Η ντροπιαστική διαδικασία πρέπει να αποσαφηνιστεί και ενδεχομένως να οδηγήσει σε συνέπειες προσωπικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης