Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαμποτάζ στην Tesla - H ακροαριστερή οργάνωση Volcano Group ανέλαβε την ευθύνη

Σαμποτάζ στην Tesla - H ακροαριστερή οργάνωση Volcano Group ανέλαβε την ευθύνη
Μετά τον εμπρησμό σε υποσταθμό της περιοχής Στάινφουρτ, τμήματα του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου, αλλά και το εργοστάσιο της Tesla, παραμένουν χωρίς ρεύμα
Σχετικά Άρθρα
H ακροαριστερή οργάνωση, Volcano Group, ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με στόχο το εργοστάσιο Gigafactory της Tesla Inc. που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο.
«Σαμποτάραμε την Tesla σήμερα», ανέφερε η ομάδα σε επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο kontrapolis.info, προσθέτοντας ότι στόχευε την «παροχή ηλεκτρικής ενέργειας». «Η Tesla καταναλώνει γη, πόρους, ανθρώπους, εργαζόμενους και σε αντάλλαγμα βγάζει 6.000 SUV, αυτοκίνητα δολοφόνους και φορτηγά-τέρας κάθε εβδομάδα», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο εμπρησμός

Μετά τον εμπρησμό σε υποσταθμό της περιοχής Στάινφουρτ, τμήματα του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου, αλλά και το εργοστάσιο της Tesla, παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Το εργοστάσιο εκκενώθηκε και πραγματοποιήθηκαν έρευνες, ενώ η αστυνομία εντόπισε δίπλα στον υποσταθμό αντίσκηνο που ανήκει σε ακτιβιστές εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Mask και έφερε την επιγραφή: «εδώ βρίσκεται θαμμένο μέσο μάχης».
Την περασμένη εβδομάδα περίπου 100 ακτιβιστές των ομάδων «Stop Tesla» και «Robin Wood» έφτασαν στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο της Tesla και κατασκεύασαν 12 δενδρόσπιτα. Οι ακτιβιστές επρόκειτο να παραμείνουν στην περιοχή έως τις 15 Μαρτίου - υπό τον όρο ότι δεν θα ανάψουν φωτιά και δεν θα αφήσουν σκουπίδια στο δάσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης