Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικός Macron μετά το φιάσκο με το ΝΑΤΟ - «Μην είστε δειλοί, είναι ώρα για δράση στην Ουκρανία»

Προκλητικός Macron μετά το φιάσκο με το ΝΑΤΟ - «Μην είστε δειλοί, είναι ώρα για δράση στην Ουκρανία»
Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Macron
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, παρά το φιάσκο με τις δηλώσεις για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και ρήγμα στις σχέσεις με τους συμμάχους και ειδικά με τη Γερμανία.
«Ήρθε η ώρα οι σύμμαχοι της Ουκρανίας να αναλάβουν δράση, δεν είναι ώρα για δειλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.
«Σίγουρα πλησιάζουμε σε μια στιγμή στην Ευρώπη μας όπου θα είναι σκόπιμο να μην είμαστε δειλοί», δήλωσε ο Macron σε Γάλλους ομογενείς που ζουν στην Πράγα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Macron αντιμετώπισε αντιδράσεις από πολλούς δυτικούς συμμάχους, αφού συζήτησε ανοιχτά την ιδέα της αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία στη διάσκεψη με έδρα το Παρίσι για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη

Αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Macron δήλωσε την Τρίτη ότι η Γαλλία και η Τσεχική Δημοκρατία γνωρίζουν καλά ότι ο πόλεμος έχει επιστρέψει στο έδαφός μας (στην Ευρώπη), ότι κάποιες δυνάμεις που έχουν γίνει ασταμάτητες επεκτείνουν κάθε μέρα την απειλή τους να μας επιτεθούν ακόμη περισσότερο και ότι θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην ιστορία και στο θάρρος που αυτή απαιτεί, διαμήνυσε, αναφερόμενος στη Ρωσία, χωρίς να την κατονομάσει.
Ο Macron δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με αυτό.
Γάλλοι αξιωματούχοι έσπευσαν αργότερα να δηλώσουν ότι ο πρόεδρος ήθελε να διεγείρει τη συζήτηση και ότι οι ιδέες του περιλάμβαναν μη πολεμικά στρατεύματα, σε ρόλους όπως η αποναρκοθέτηση, η προστασία των συνόρων ή η εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πράγα, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται επίσης να συζητήσει την υποστήριξη των σχεδίων που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα η Τσεχική Δημοκρατία, με την υποστήριξη του Καναδά, της Δανίας και άλλων, για τη χρηματοδότηση της ταχείας αγοράς εκατοντάδων χιλιάδων πυρομαχικών από τρίτες χώρες για την αποστολή τους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης