Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 περιπολούσε πάνω από την Ουκρανία

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 περιπολούσε πάνω από την Ουκρανία
Το κύριο καθήκον αυτών των αποστολών είναι να προσδιοριστεί η ακριβής θέση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στο ουκρανικό έδαφος
Ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης Ng Eng Hen έκανε πρόσφατα μια σημαντική ανακοίνωση σε συνεδρίαση της επιτροπής κρατικών προμηθειών του Κοινοβουλίου, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την ενεργό συμμετοχή αμερικανικών μαχητικών F-35 stealth σε αποστολές πάνω από τον ουρανό της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο καθήκον αυτών των αποστολών είναι να προσδιοριστεί η ακριβής θέση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στο ουκρανικό έδαφος.
Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από αυτές τις επιχειρήσεις μοιράζονται στη συνέχεια μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της κοινής εργασίας πληροφοριών.
Η ανακοίνωση επέστησε την προσοχή όχι μόνο λόγω της συνάφειας του θέματος, αλλά και υπό το φως της πρόσφατης απόφασης της Σιγκαπούρης να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες αγοράζοντας οκτώ επιπλέον F-35A από τη Lockheed Martin.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Σιγκαπούρη έχει ήδη αποκτήσει 12 F-35B το 2020, τέτοια μέτρα δείχνουν το ενδιαφέρον της χώρας να ενισχύσει την αεροπορία της με προηγμένες τεχνολογίες.
Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά τις υποθέσεις ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση της χρήσης του F-35 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν καταγραφεί στο παρελθόν.
Τον περασμένο Απρίλιο, το BulgariaMilitary.com ανέφερε μια περίπτωση στην οποία ένας Αμερικανός πιλότος επιβεβαίωσε τη χρήση ενός F-35 για να αναγνωρίσει τη θέση ενός ρωσικού συστήματος S-300 κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας.
Έτσι, το σχόλιο του Ng Eng Hen όχι μόνο επιβεβαιώνει την ενεργή χρήση του F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά υπογραμμίζει επίσης τον αυξανόμενο ρόλο των εν λόγω αεροσκαφών στις σύγχρονες στρατιωτικές συγκρούσεις.
Όπως περιέγραψε ο Ng Eng Hen οι «ηλεκτρονικές ηλεκτρικές σκούπες», το F-35 έχει μια μοναδική ικανότητα συλλογής πληροφοριών. Εξοπλισμένα με το ραντάρ APG-81 AESA, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ASQ-239 και το ηλεκτροοπτικό σύστημα EOTS, αυτά τα μαχητικά είναι σε θέση να συλλέγουν αποτελεσματικά δεδομένα για στόχους, δημιουργώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης