Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Διαπραγματεύσεις για πιθανή ανακωχή πριν το Ραμαζάνι

Γάζα: Διαπραγματεύσεις για πιθανή ανακωχή πριν το Ραμαζάνι
Σχεδόν πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Hamas και τους διεθνείς μεσολαβητές συνεχίζονται σήμερα στο Κάιρο προκειμένου να συναφθεί πριν από το Ραμαζάνι ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.
«Η δεύτερη ημέρα διαπραγματεύσεων στο Κάιρο» με τη συμμετοχή «των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Hamas έλαβαν τέλος και οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο για να εξεταστούν τρόποι για να υπάρξει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας», μετέδωσε χθες Δευτέρα 4/3 το βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, επικαλούμενο «ανώτερο αξιωματούχο».
Διαπιστώθηκε «σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» που επαναλαμβάνονται από την Κυριακή, χωρίς ισραηλινή αντιπροσωπεία παρούσα, διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος.
Οι μεσολαβητές (Αίγυπτος, Κατάρ, ΗΠΑ) προσπαθούν να εξασφαλίσουν πως θα κηρυχθεί ανακωχή πριν από το Ραμαζάνι, ιερό μήνα για τους μουσουλμάνους, που φέτος ξεκινά το βράδυ της 10ης ή της 11ης Μαρτίου. Η συμφωνία θα συμπεριλάμβανε την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, ζητούν ολοένα πιο έντονα κατάπαυση του πυρός, καθώς στη Λωρίδα της Γάζας εκτυλίσσεται ανθρωπιστική καταστροφή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης