Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας σε ΝΑΤΟ με τις στρατιωτικές περιφέρειες Μόσχας και Λένινγκραντ: Είμαστε έτοιμοι

Μήνυμα Ρωσίας σε ΝΑΤΟ με τις στρατιωτικές περιφέρειες Μόσχας και Λένινγκραντ: Είμαστε έτοιμοι
Η Ρωσία θα συνεχίζει να βελτιώνει τη σύνθεση και τη δομή των ενόπλων δυνάμεων αναλογικά με τις απειλές που εγείρονται για την ασφάλεια της είπε ο Shoigu
Τη δημιουργία των στρατιωτικών περιφερειών της Μόσχας και του Λένινγκραντ ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, κίνηση η οποία έρχεται να απαντήσει στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και συγκεκριμένα, προς Φινλανδία και Σουηδία καθώς και στις διάφορες απειλές που εκτοξεύει η Δύση, όπως η πρόσφατη δήλωση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων από τη Δύση στην Ουκρανία.
«Απέναντι στην ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, μέσω της επέκτασης της Συμμαχίας μέσω της ένταξης της Φινλανδίας και μελλοντικά και της Σουηδίας, λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των στρατιωτικών μας δυνάμεων στις βορειοδυτικές και δυτικές στρατηγικές κατευθύνσεις.
Δημιουργούνται οι στρατιωτικές περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ» ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας πως η Ρωσία θα συνεχίζει να βελτιώνει τη σύνθεση και τη δομή των ενόπλων δυνάμεων αναλογικά με τις απειλές που εγείρονται για την ασφάλεια της.
Τα σχετικά διατάγματα για τις στρατιωτικές περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ είχε υπογράψει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.

Προετοιμασία για πόλεμο ευρείας κλίμακας με ΝΑΤΟ

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ θα αναλάβει την άμυνα του μεγαλύτερου μέρους των εδαφών που προηγουμένως ήταν υπό την ευθύνη του Βόρειου Στόλου ενώ η Στρατιωτική Περιφέρεια της Μόσχας αναλαμβάνει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρος των εδαφών που πριν ήταν στην αρμοδιότητα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Πρόσφατα το αμερικανικό think tank Institute for War Studies είχε αναφέρει πως «η ανασύσταση της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας και της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Λένινγκραντ υποστηρίζει την εδραίωση της Ρωσίας στην Ουκρανία βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα ή και μεσοπρόθεσμα υποστηρίζει την προετοιμασία για έναν πιθανό μελλοντικό συμβατικό πόλεμο ευρείας κλίμακας εναντίον του ΝΑΤΟ».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Εν τω μεταξύ, ο Shoigu κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς στρατιώτες που διέφυγαν από την Avdiivka να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη νέα γραμμή μάχης που δημιουργήθηκε και συνέχισε να τους ωθεί προς τα δυτικά.
«Μετά τη φυγή των Ουκρανών μαχητών από το αμυντικό κέντρο Avdiivka, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν τους επέτρεψε να αναπτύξουν θέσεις στο έδαφος στη γραμμή Petrovskoye-Lastochkino-Severnoe και συνεχίζει να σπρώχνει τον εχθρό προς τα δυτικά» επισήμανε ο Shoigu, ο οποίος εξήρε το θάρρος και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης