Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Καταστρέψαμε με θαλάσσια drones το ρωσικό πλοίο Sergei Kotov

Ουκρανία: Καταστρέψαμε με θαλάσσια drones το ρωσικό πλοίο Sergei Kotov
Η επίθεση έγινε κοντά στο Στενό του Κερτς
(upd2) Το ρωσικό πλοίο περιπολίας Sergey Kotov έπληξαν με θαλάσσια drones οι Ουκρανοί, οι οποίοι επέφεραν ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, η επίθεση έγινε στα ανοιχτά της Κριμαίας, κοντά στο Στενό του Κερτς, από την ειδική μονάδα Group 13, η οποία χρησιμοποίησε θαλάσσια drones
«Ως αποτέλεσμα χτυπήματος από θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Magura V5, το ρωσικό πλοίο Project 22160 Sergey Kotov υπέστη ζημιά στην πρύμνη, στη δεξιά και αριστερή πλευρά του» ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, επισημαίνοντας ότι το πλοίο ήταν αξίας περίπου 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, από την επίθεση στο ρωσικό πλοίο υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, αλλά υπάρχει πιθανότητα κάποια μέλη από το πλήρωμα να κατάφεραν να απομακρυνθούν» υποστήριξε ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.
1_111.jpg
Σε δηλώσεις του ο Andriy Yermak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, υποστήριξε πως «ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι σύμβολο κατοχής» και «δεν μπορεί να βρίσκεται στην ουκρανική Κριμαία».
Λόγω της επίθεσης και των εκρήξεων, η κυκλοφορία των τρένων αλλά και των αυτοκινήτων στη Γέφυρα της Κριμαίας διεκόπη προσωρινά. 321_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης