Τελευταία Νέα
Διεθνή

Douglas McGregor: Οι δυτικές χερσαίες δυνάμεις δεν είναι ικανές να διεξάγουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Douglas McGregor: Οι δυτικές χερσαίες δυνάμεις δεν είναι ικανές να διεξάγουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία
Τα ευρωπαϊκά στρατεύματα δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν αυτούς που μπορούν να αντεπιτεθούν λέει ο McGregor
Οι χερσαίες δυνάμεις των δυτικών χωρών δεν είναι ικανές να διεξάγουν πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Συνταγματάρχης Douglas McGregor πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.
«Οι χερσαίες δυνάμεις μας είναι σε τρομερή κατάσταση.
Έχετε ακούσει τα νέα για τον Macron, ο οποίος πρότεινε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εμπλακούν στην ανατολική Ουκρανία.
Πρόκειται ουσιαστικά για ψεύτικους στρατούς.
Έχουν δημιουργηθεί να καταπιέζουν αυτούς που δεν μπορούν να αμυνθούν στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή ή άλλα μέρη της Αφρικής», τόνισε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τα ευρωπαϊκά στρατεύματα δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν αυτούς που μπορούν να αντεπιτεθούν.
Πρόσθεσε επίσης ότι κανείς στην ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να εισέλθει σε σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, είναι μεγάλο λάθος να υποτιμάς τους Ρώσους, στην πραγματικότητα, παίρνουν πολύ σοβαρά την άμυνα της χώρας τους», κατέληξε ο McGregor.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μια διάσκεψη για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου.
Μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Macron ανακοίνωσε ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει τον ένατο συνασπισμό για την προμήθεια της Ουκρανίας με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης