Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επεξεργάζεται σχέδιο επίθεσης από Νατοϊκές δυνάμεις - Θα ξεκινήσει επιχείρηση αέρος-εδάφους με γρήγορο χτύπημα

Η Ρωσία επεξεργάζεται σχέδιο επίθεσης από Νατοϊκές δυνάμεις - Θα ξεκινήσει επιχείρηση αέρος-εδάφους με γρήγορο χτύπημα
Η αεροπορία θα είναι από τις πρώτες που θα εισέλθει σε επιχειρήσεις μάχης ως ο πιο ευέλικτος και προσαρμοστικός τύπος στρατευμάτων
Ενδέχεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση αέρος ή αέρος-θαλάσσης κατά της Ρωσίας, η οποία θα ξεκινήσει με ένα γρήγορο παγκόσμιο χτύπημα και ταυτόχρονα αρκετές μαζικές πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές κατά της Ρωσίας, αναλύει το περιοδικό Military Thought που εκδίδεται από το Υπουργείο Άμυνας.
Όπως σημειώνεται στο Military Thought, σήμερα ξένοι ειδικοί εξετάζουν τη δημιουργία ενός νέου τύπου στρατιωτικών σχηματισμών, των λεγόμενων «κοινών επιχειρησιακών σχηματισμών» (JOF).
Αυτές θα πρέπει να είναι συμπαγείς, υψηλής κινητικότητας πολυσφαιρικές ομάδες στρατευμάτων, ικανές να επιφέρουν συνολική ήττα στην διοικητική-πολιτική και στρατιωτικοβιομηχανική υποδομή του εχθρού σε όλους τους τομείς: έδαφος, θάλασσα, αέρας, διάστημα και πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιχειρήσεις αέρος-εδάφους

«Οι πιο αναμενόμενες μορφές χρήσης των κοινών επιχειρησιακών σχηματισμών είναι οι επιχειρήσεις αέρος-εδάφους (θαλάσσιες) (εκστρατείες).
Επιπλέον, θα ξεκινήσουν με αεροπορικές (από το 2030 - αεροδιαστημική, στο μέλλον - διαστημικός αέρας) επιθετικές επιχειρήσεις, που θα αποτελούνται από γρήγορες (άμεσο) παγκόσμιο χτύπημα και αρκετές (από 2-3 έως 5-7) μαζικές επιδρομές πυραύλων και αεροπορικών επιθέσεων.
Ταυτόχρονα, η αεροπορία θα είναι από τις πρώτες που θα εισέλθει σε επιχειρήσεις μάχης ως ο πιο ευέλικτος και προσαρμοστικός τύπος στρατευμάτων, πιθανώς ακόμη πριν από την ανάπτυξη της κύριας ομάδας», σημειώνει το Military Thought.
Πριν από την έναρξη της ενεργού φάσης της επιχείρησης, οι επιχειρησιακοί σχηματισμοί του εχθρού θα διεξάγουν προκλητικές, επιδεικτικές, ενημερωτικές και άλλες δυνητικά επιθετικές ενέργειες, μεταξύ άλλων για τον έλεγχο της κατάστασης.
Ο επιτιθέμενος θα ενισχύσει όλους τους τύπους αναγνώρισης και θα διεξάγει τακτικές πτήσεις αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα κρατικά σύνορα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων στρατηγικών βομβαρδιστικών. Επίσης είναι δυνατή η διεξαγωγή ασκήσεων με τη συμμετοχή ομάδων αεροπλανοφόρων και πλοίων που μεταφέρουν πυραύλους κρουζ.

Μαχητική και αριθμητική δύναμη

Παράλληλα, το «Military Thought» διευκρινίζει ότι η μαχητική και αριθμητική δύναμη των ενωμένων δυνάμεων του εχθρού σε καιρό ειρήνης μπορεί να είναι το 50-70% της σύνθεσης που θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.
«Έτσι, αυτοί οι παράγοντες επεκτείνουν στρατιωτικά το σύστημα απειλών για τη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες διαμορφώνουν νέες απαιτήσεις για το επίπεδο ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οποίο οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διαδραματίζουν έναν από τους βασικούς ρόλους», αναφέρει το Military Thought.
Από αυτή την άποψη, επισημαίνει το Military Thought, ο αυξανόμενος ρόλος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στη συνολική δομή των στρατιωτικών συγκρούσεων τους θέτει νέα καθήκοντα.
Ειδικότερα, είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων με νέους και εκσυγχρονισμένους τύπους αεροπορικών συγκροτημάτων (συμπεριλαμβανομένων των drones) και οπλικών συστημάτων, είναι απαραίτητο να εισαχθούν πολλά υποσχόμενα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η υποστήριξη πληροφοριών κ.λπ.
Είναι επίσης απαραίτητο, να αναπτυχθούν νέες απόψεις για την οργάνωση της μαχητικής χρήσης των αεροπορικών δυνάμεων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου, «που αντιστοιχούν σε υπάρχουσες και μελλοντικές μορφές χρήσης και μεθόδους λειτουργίας των μέσων αεροδιαστημικής επίθεσης του εχθρού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης