Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Β. Κορέας: Πρόβες πολέμου οι ασκήσεις Ν. Κορέας - ΗΠΑ – Μια σπίθα αρκεί για πυρηνικό πόλεμο

Προειδοποίηση Β. Κορέας: Πρόβες πολέμου οι ασκήσεις Ν. Κορέας - ΗΠΑ – Μια σπίθα αρκεί για πυρηνικό πόλεμο
Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα
Πρόβα πολέμου χαρακτηρίζει η Βόρεια Κορέα τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα 4/3 η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ και απαιτεί να σταματήσουν αμέσως, προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες, επισημαίνοντας πως μια σπίθα... φτάνει για να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού τους, αν και σε αυτές συμμετέχει διπλάσιος αριθμός στρατευμάτων, επιδιώκοντας να βελτιώσουν την «απάντηση» τους στις εξελισσόμενες πυραυλικές και πυρηνικές απειλές της Β. Κορέας.

Σταματήστε τώρα

Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό KCNA, Βορειοκορεάτης στρατιωτικός αξιωματούχος και εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Β. Κορέας κατήγγειλε τις «ξέφρενες, απερίσκεπτες» στρατιωτικές ασκήσεις και ζήτησε να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό.
Όπως είπε, οι ασκήσεις αυτές ουδέποτε μπορούν να έχουν αμυντικό χαρακτήρα, αλλά είναι μια προσπάθεια «εισβολής στο Βορρά».
Μάλιστα, ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος σημείωσε τη συμμετοχή 11 κρατών – μελών υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Μια σπίθα για πυρηνικό πόλεμο

«Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να πυροδοτηθεί ακόμα και με μια σπίθα» τόνισε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχους, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πρέπει να «πληρώσουν ακριβό τίμημα για την λανθασμένη επιλογή τους».
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας απέρριψε τη δήλωση της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι οι ασκήσεις είναι αμυντικές και ότι έχουν σκοπό να αποκρούσουν τις προκλήσεις και την επιθετικότητα του Βορρά.
«Εάν η Βόρεια Κορέα κάνει μια άμεση πρόκληση χρησιμοποιώντας τις ασκήσεις ως δικαιολογία, θα λάβουμε συντριπτικές απαντήσεις άμεσα, σθεναρά και μέχρι το τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νότια Κορέα.
Οι κοινές ασκήσεις της «Ασπίδας της Ελευθερίας» πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 14 Μαρτίου και έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να εξουδετερώσουν τις πυρηνικές απειλές του Βορρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης