Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στο Βέλγιο: Συνελήφθησαν τέσσερις έφηβοι λίγο πριν πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση

Σοκ στο Βέλγιο: Συνελήφθησαν τέσσερις έφηβοι λίγο πριν πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση
Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι ύποπτοι ανήκουν σε τζιχαντιστικό κίνημα
Τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικας συνελήφθησαν την Κυριακή στο Βέλγιο και θα διωχθούν με κατηγορίες για τρομοκρατία, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της χώρας.
Η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία από τη Λιέγη, τις Βρυξέλλες, το Σαρλερουά και τη Γάνδη διεξήγαγε έρευνες το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών.
Η αστυνομία κατέσχεσε τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές αλλά δεν βρήκε όπλα.
Ένας 18χρονος κατηγορείται για «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας και προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης», ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς σε δελτίο τύπου.
Οι ανήλικοι, ηλικίας 15-17 ετών, ανακρίθηκαν από δικαστή στο Dendermonde της Ανατολικής Φλάνδρας, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα σχέδια για επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στις Βρυξέλλες «μέσα σε λίγες εβδομάδες».
Ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το όνομα του στόχου στο Politico, αλλά τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για το Le Botanique, ένα πολιτιστικό κέντρο και μουσικό χώρο στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου οι συναυλίες προσελκύουν εκατοντάδες θεατές.
Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι ύποπτοι ανήκουν σε τζιχαντιστικό κίνημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης