Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιθουανία και Πολωνία κουνούν το δάκτυλο σε Ουγγαρία και Σλοβακία για τη συνάντηση με Lavrov

Λιθουανία και Πολωνία κουνούν το δάκτυλο σε Ουγγαρία και Σλοβακία για τη συνάντηση με Lavrov
«Οι ομόλογοί μας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι απόψεις μας σε ορισμένα ζητήματα είναι πολύ διαφορετικές»
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας επέκρινε τις συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας και του Ρώσου ομολόγου τους, Sergey Lavrov.
Οι συναντήσεις, στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ το Σαββατοκύριακο (2-3/3) στην Αττάλεια της Τουρκίας, δεν ήταν απλώς θέμα «καλού ή κακού γούστου», είπε ο Donald Tusk μετά τη συνάντησή του στο Βίλνιους με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ingrida Šimonytė, η οποία έκανε λόγο για «θλιβερή επιλογή».
«Αυτή είναι ακόμη μια ένδειξη εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης που δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε για ηθικούς και πολιτικούς λόγους», συμπλήρωσε ο πολωνός πρωθυπουργός.
«Οι ομόλογοί μας σε Μπρατισλάβα και Βουδαπέστη αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι απόψεις μας σε ορισμένα ζητήματα είναι πολύ διαφορετικές. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τη Ρωσία και τη στρατιωτική της δράση στην Ουκρανία», ανέφερε ο Tusk, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BNS.
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ανέφερε επίσης ότι στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της λεγόμενης Ομάδας Βίσεγκραντ είχε σχηματίσει «ιδίαν αντίληψη» αναφορικά με τη στάση αυτών των ηγετών απέναντι στη Ρωσία. «Δεν πρόκειται για αισιόδοξες παρατηρήσεις ή για μια αισιόδοξη γνώμη», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ομάδα Βίσεγκραντ είναι μια άτυπη συμμαχία τεσσάρων κρατών της κεντρικής Ευρώπης: της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο διαφωνίες μεταξύ των τεσσάρων κρατών, που είναι μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης