Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στα Δαρδανέλλια - Σεισμός 4,9 ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Σοκ στα Δαρδανέλλια - Σεισμός 4,9 ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,44 χλμ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 21:39 ώρα Τουρκίας (20:39 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Γενίτζε, του νομού των Δαραδανελλίων (Τσανάκκαλε) της βορειοδυτικής Τουρκίας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,44 χλμ.
Ο σεισμός, εκτός από τα Δραδανέλλια και τους γειτονικούς νομούς, έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο τμήμα του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας που περνάει νότια της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καταρρεύσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σημειώνει: «Όλες οι ομάδες της AFAD και των ανάλογων υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις για τον σεισμό των 4,9 βαθμών που σημειώθηκε στην Γενίτζε του Τσανάκαλε. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικούς νομούς. Δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση προς το παρόν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης