Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jeremy Corbyn (M. Βρετανία): Μηνύει τον Nigel Farage για διάδοση «αντισημιτικής θεωρίας συνωμοσίας»

Jeremy Corbyn (M. Βρετανία): Μηνύει τον Nigel Farage για διάδοση «αντισημιτικής θεωρίας συνωμοσίας»
Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών κατηγόρησε τον υπέρμαχο του Brexit ότι έκανε μια «άκρως δυσφημιστική δήλωση για εκείνον»
Ο Jeremy Corbyn ιστορικό στέλεχος της βρετανικής σοσιαλδημοκρατίας, υποσχέθηκε να μηνύσει τον Nigel Farage τη Δευτέρα 4/3, καθώς κατηγόρησε τον υπέρμαχο του Brexit ότι έκανε μια «άκρως δυσφημιστική δήλωση για εκείνον».
Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών —τώρα ανεξάρτητος βουλευτής μετά από μια διαμάχη με το παλιό του κόμμα— είπε ότι ζήτησε από τους δικηγόρους του να «κάνουν τα πρώτα βήματα για την έναρξη νομικών διαδικασιών» κατά του αρχι-Brexiteer Farage, ο οποίος φιλοξενεί ένα πρόγραμμα στον φιλο-δεξιό ραδιοτηλεοπτικό φορέα GB News.
«Είμαστε ένα κίνημα για την ειρήνη – και δεν μπορούμε να σταθούμε δίπλα και να αφήσουμε αυτά τα αηδιαστικά και κακόβουλα ψέματα να περάσουν αδιαμφισβήτητα», πρόσθεσε ο Corbyn στο X.
Πιο συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του Corbyn, ο οποίος ηγήθηκε των Εργατικών από το 2015 έως το 2020, ισχυρίστηκε ότι ο Farage είχε «κατηγορήσει τον Jeremy Corbyn ότι υπερθεμάτισε μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας» σε ένα τμήμα των ειδήσεων της Βρετανίας την περασμένη Τετάρτη.
Εντούτοις ο Farage, όταν του ζητήθηκε σχολιασμός, αρνήθηκε να δώσει δήλωση.
Το GB News, επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Πρώην ηγέτης του κόμματος Brexit, ο Farage αποσύρθηκε από την πρώτη γραμμή της βρετανικής πολιτικής μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολούθησε μια εναλλακτική πορεία ως προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης.
Σκέφτεται ενεργά - αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη - μια επιστροφή στην πολιτική στο τιμόνι του Reform U.K., του λαϊκιστικού κόμματος που ίδρυσε από τις στάχτες του άλλοτε Brexit Party.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης