Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΟΗΕ – Ανακαλεί τον πρεσβευτή για διαβουλεύσεις

Ισραήλ: Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΟΗΕ – Ανακαλεί τον πρεσβευτή για διαβουλεύσεις
«Προσπάθεια αποσιώπησης της σοβαρής έκθεσης του ΟΗΕ για τους μαζικούς βιασμούς που διέπραξαν η Hamas»
Σχετικά Άρθρα
Την ανάκληση του ισραηλινού πρεσβευτή στον ΟΗΕ για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε σήμερα 4/3 ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κατηγορώντας τον Οργανισμό για προσπάθεια αποσιώπησης της έκθεσης για τους βιασμούς που διέπραξαν μαχητές της Hamas κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.
«Έδωσα εντολή στον πρεσβευτή μας στον ΟΗΕ Gilad Erdan, να επιστρέψει στο Ισραήλ για επείγουσες διαβουλεύσεις σχετικά με την προσπάθεια αποσιώπησης της σοβαρής έκθεσης του ΟΗΕ για τους μαζικούς βιασμούς που διέπραξαν η Hamas και οι συνεργοί της στις 7 Οκτωβρίου», αναφέρει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Israel Katz σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επέκρινε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, επειδή δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εξετάσει τα ευρήματα της έκθεσης και να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» τη Hamas.
Τα Ηνωμένα Έθνη «χρειάστηκαν πέντε μήνες για να αναγνωρίσουν επιτέλους τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε επίσης ο Katz, καταγγέλλοντας την «επαίσχυντη σιωπή» για τα ευρήματα της έκθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης