Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Άμεση απέλαση των διπλωματών της ΕΕ - Europa mortua est

Medvedev (Ρωσία): Άμεση απέλαση των διπλωματών της ΕΕ - Europa mortua est
Ο Medvedev έκλεισε την ανάρτησή του στα λατινικά με μια εμβληματική φράση για τη «νεκρή Ευρώπη»....
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev πιστεύει ότι οι πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να απελαθούν από τη Ρωσία άμεσα αλλά και να υποβαθμιστούν οι διπλωματικές σχέσεις της Μόσχας με τα κράτη τους, καθώς αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Ο Medvedev εξέφρασε αυτή τη γνώμη στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο X, πρώην Twitter.
«Οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ στη Ρωσία αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών. Κατόπιν δήθεν συμβουλής των Βρυξελλών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την ιδέα της ύπαρξης διπλωματικών αποστολών και του διορισμού πρεσβευτών», έγραψε σχετικά ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί οι πρεσβευτές θα πρέπει να απελαθούν από τη Ρωσία και να υποβαθμιστεί το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.
Ο Medvedev έκλεισε, μάλιστα, την ανάρτησή του στα λατινικά με μια εμβληματική φράση για τη «νεκρή Ευρώπη»: «Europa mortua est. Gloria magistratus».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergey Lavrov αποκάλυψε νωρίτερα ότι κάλεσε τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάντηση για διευκρινίσεις πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, αλλά δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, οι διπλωμάτες απέρριψαν την πρόσκλησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης