Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Το 59% των πολιτών αποδοκιμάζει τις πολιτικές του Biden – Προβάδισμα Trump με 5% στις εκλογές

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Το 59% των πολιτών αποδοκιμάζει τις πολιτικές του Biden – Προβάδισμα Trump με 5% στις εκλογές
Έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες των ΗΠΑ για τον νυν πρόεδρο Biden
Σχετικά Άρθρα
Την άκρως αρνητική άποψη των Αμερικανών πολιτών για τους χειρισμούς του Joe Biden, δείχνει ακόμη μία δημοσκόπηση, των New York Times/Siena, καθώς το 59% αποδοκιμάζει τις πολιτικές του νυν προέδρου, ποσοστό – ρεκόρ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, το 54% των ερωτηθέντων δεν έχει καλή άποψη και για τον Donald Trump, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο αντίπαλος του Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, στη μονομαχία των δύο, ο Ρεπουμπλικάνος έχει προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων, 48% έναντι 43% έναντι του Biden. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχε ποτέ ο Donald Trump σε πανεθνική δημοσκόπηση των New York Times/Siena -ακόμη και από το 2015.
Την ίδια στιγμή, το 19% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έχουν αρνητική άποψη και για τους δύο υποψηφίους. Επίσης, μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η οικονομία είναι σε κακή κατάσταση.
Μόνο το 12% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων είπε ότι οι πολιτικές του Biden τους βοήθησαν προσωπικά, σε σύγκριση με το 43% που ανέφεραν ότι οι πολιτικές του τους είχαν πληγώσει.
Ο Donald Trump κερδίζει πάλι το 97% όσων λένε ότι τον ψήφισαν πριν από τέσσερα χρόνια και ουσιαστικά κανένας από τους προηγούμενους υποστηρικτές του δεν είπε ότι ψηφίζει για τον Biden, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Δημοκρατικό πρόεδρο είναι 83%.
Το ιστορικό πλεονέκτημα που είχαν οι Δημοκρατικοί με έγχρωμους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης που δεν πήγαν στο κολέγιο, συνεχίζει να διαβρώνεται. Ο Biden κέρδισε το 72% αυτών των ψηφοφόρων το 2020, ωστόσο, σήμερα, η δημοσκόπηση έδειξε ότι προηγείται οριακά μεταξύ των μη λευκών ψηφοφόρων που δεν αποφοίτησαν από το κολέγιο: 47% έναντι 41% του Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης