Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Αν οι Ουκρανοί ηγέτες δεν ήταν πολιτικά χαλάκια και ντροπαλοί νεοναζί η ιστορία θα είχε γραφεί αλλιώς

Medvedev (Ρωσία): Αν οι Ουκρανοί ηγέτες δεν ήταν πολιτικά χαλάκια και ντροπαλοί νεοναζί η ιστορία θα είχε γραφεί αλλιώς
«Η Ουκρανία είναι δεδομένα Ρωσία» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Η Ουκρανία είναι δεδομένα Ρωσία, ανεξάρτητα από το τι λένε οι Ουκρανοί πολιτικοί, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Ένας από τους πρώην Ουκρανούς ηγέτες είπε κάποτε ότι η Ουκρανία δεν ήταν Ρωσία. Αυτή η έννοια λοιπόν πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι δεδομένα Ρωσία», επεσήμανε ο Medvedevσε μια διάλεξη στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο Knowledge First.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες προσπάθειες να αγνοηθεί η ρωσική κοινή γνώμη.
«Θεωρεί δικαίως την Ουκρανία και τον πληθυσμό της ως μέρος του παν-ρωσικού πολιτισμού μας» εξήγησε, αναφορικά με τη στάση των Ρώσων.
Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως «τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά» σχετικά με το status του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, αν δεν υπήρχαν στην ουκρανική ηγεσία «κλέφτες ολκής, πολιτικά χαλάκια και ντροπαλοί νεοναζί», η ιστορία θα μπορούσε να είχε πάει διαφορετικά.
«Αν οι αρχηγοί του Κιέβου είχαν εκπληρώσει τους ρεαλιστικούς όρους των Συμφωνιών του Μινσκ κάποια στιγμή, <...> τότε, ίσως, δεν θα υπήρχε ανάγκη για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως σωστά παρατήρησε ο πρόεδρός μας», εξήγησε ο Medvedev κλείνοντας την τοποθέτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης