Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο μαμούθ 2 δισ. δολ. στην Apple από την ΕΕ - Παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων

Πρόστιμο μαμούθ 2 δισ. δολ. στην Apple από την ΕΕ - Παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για την Apple έπειτα από καταγγελία της Spotify το 2019
Σχετικά Άρθρα
Πρόστιμο, που ξεπερνά τα 1,95 δισ. δολάρια, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην διανομή εφαρμογών ροής μουσικής. Πρόκειται για το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της Apple από τις Βρυξέλλες και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων που έχει επιβληθεί σε εταιρεία τεχνολογίας από την ΕΕ.
Η Κομισιόν δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι η Apple εφάρμοσε περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών που τους εμπόδιζαν να ενημερώνουν τους χρήστες του iOS για εναλλακτικές και φθηνότερες υπηρεσίες συνδρομής μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής. Η Apple απαγόρευσε επίσης στους προγραμματιστές των εφαρμογών ροής μουσικής να παρέχουν οποιεσδήποτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν να εγγραφούν σε αυτές τις φθηνότερες προσφορές, ισχυρίστηκε η Επιτροπή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για την Apple έπειτα από καταγγελία της Spotify το 2019. Η έρευνα περιορίστηκε να επικεντρωθεί στους συμβατικούς περιορισμούς που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών, οι οποίοι τους εμποδίζουν να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad για εναλλακτικές υπηρεσίες συνδρομής μουσικής σε χαμηλότερες τιμές εκτός του App Store.
Η συμπεριφορά της Apple διήρκεσε σχεδόν 10 χρόνια, σύμφωνα με την Επιτροπή, και "ενδέχεται να οδήγησε πολλούς χρήστες του iOS να πληρώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για συνδρομές streaming μουσικής λόγω της υψηλής προμήθειας που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές και μετακυλίεται στους καταναλωτές με τη μορφή υψηλότερων τιμών συνδρομής για την ίδια υπηρεσία στο App Store της Apple".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης