Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Ούτε η Δύση ούτε η Ρωσία θα νικήσουν στην Ουκρανία

Orban (Ουγγαρία): Ούτε η Δύση ούτε η Ρωσία θα νικήσουν στην Ουκρανία
Απαραίτητες οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Η Δύση δεν θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ούτε η Ρωσία θα μπορέσει να κερδίσει εκεί, επομένως οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban.
Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας ο Orban επισήμανε πως η μόνη λύση είναι να αρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
«Είναι ήδη προφανές ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα κερδηθεί από τη Δύση εναντίον της Ρωσίας.
Όμως ούτε η Ρωσία θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Υπάρχει μόνο μία λύση: οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες πρέπει να ξεκινήσουν αργά ή γρήγορα.
Όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους.
Η στρατιωτική κατάσταση στη σύγκρουση στην Ουκρανία αναπτύσσεται προς το συμφέρον της Ρωσίας, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Δύσης» ανέφερε ο Orban.
Όπως είπε, «πριν από ένα χρόνο, η στρατιωτική κατάσταση δεν ήταν τόσο προφανής όσο είναι τώρα».
«Τώρα είναι απολύτως σαφές ότι κλίνει προς τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Orban, αναφέροντας πως οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, δυστυχώς, πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος της Δύσης και ότι εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, θα είναι δυνατό να επιτευχθούν πιο συμφέρουσες θέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».
«Υπάρχει μια ενεργή συζήτηση για αυτό το θέμα στην Ευρώπη και η Ουγγαρία είναι μια από τις λίγες χώρες που σκέφτονται διαφορετικά», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η Δύση έχασε την ευκαιρία να συνάψει μια ειρηνευτική συμφωνία όταν η Μόσχα ενδιαφέρθηκε για αυτήν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης